Suat Kılıç: AK Parti tavrını daha açık ortaya koymalı

AK Parti'yle görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Yeniden Refahlı Kılıç "İttifak olacaksa bir mutabakat sağlanması lazım. Bu mutabakat için AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi (Yeniden Refah) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

'EMEKLİLER ARASINDAKİ UÇURUMU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Suat Kılıç, "Emekli maaş artışları ile ilgili adaletsizliğin çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında bir toplantı yapılacağından haberdar olduk. Memur emeklisi ile SSK ve BAĞ-KUR emeklisi arasında meydana getirilen uçurumu anlamak mümkün değil. Akılla, mantıkla, vicdanla bağdaştırmak da mümkün değil. Enflasyon herkes için aynı enflasyon değil mi? Bunun düzeltilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'HEPİMİZİN GÖNLÜNDEN GEÇEN BÜTÜN İLLERDE YENİDEN REFAH PARTİLİ ADAYLARI DESTEKLEMEK'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Suat Kılıç; İstanbul, Ankara ve İzmir’de Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir belediye başkan adaylarına ilişkin "Temelde Yeniden Refah Partililer olarak hepimizin gönlünden geçen bütün illerde Yeniden Refah Partili adayları desteklemektir. 200’e yakın adayımızı ilan ettik ve her gün genel merkezimizde büyükşehir ve iller başta olmak olmak üzere yeni adaylarımızın kamuoyuna tanıtımı yapılıyor. 28 Ocak’ta da Ankara’da tüm büyükşehir il ilçe belde belediye başkanı adaylarımızı kamuoyuna  tanıtacağımız yerel seçim beyannamemizi de halkımızla paylaşacağımız toplantımızı icra edeceğiz. Seçim beyannamemizi açıklandığında Türkiye’de çok ses getirecek bunu şimdiden ifade ediyorum" dedi.

'İSTANBUL’DA YENİDEN BİR İMAMOĞLU DÖNEMİNİN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ'

Yerel seçimlerde ittifak için, dün AK Parti'yle üçüncü görüşmeyi gerçekleştirdiklerini aktaran Kılıç, şunları söyledi:

"Dün üçüncü görüşme AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında gerçekleşecekti fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesi yönünde bir rica iletti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebinin olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Görüşmelerin bir ittifaka bir mutabakat üzerinden dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Tabii ki değişik zeminlerde bunu ifade ettik. İstanbul’da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ama kendi seçmenimizin iradesine de her zeminde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten açıkça ifade etmekten geri durmuyoruz."

"Bizim temeldeki arzumuz, hedefimiz Ankara’da da İzmir’de de diğer illerde de olduğu gibi Türkiye’yi Yeniden Refah Partisi belediyeciliği ile buluşturmak tanıştırmaktır" diyen Suat Kılıç, "Partilerin oy oranlarına bakacağız, kendi performansımıza bakacağız ve nihayetinde bir karar ortaya koyacağız. Bir ittifak söz konusu olacaksa bir mutabakatın sağlanması lazım. Bu mutabakat için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var. Bizim şu büyükşehir, bu il şu ilçeler gibi ‘ne alırsan kardır’ yaklaşımı içerisinde olmadığımızı ifade etmemiz lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)