Stoltenberg 2023'e dek NATO Genel Sekreteri görevini sürdürecek: Rusya'ya ağır bedeller ödeteceğiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugünkü NATO Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, "Rusya’ya daha önce görülmemiş bedeller ödeteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, "Bugün NATO liderleri şu mutabakata vardı: Ukrayna’ya daha fazla destek vereceğiz ve Rusya’ya daha önce görülmemiş bedeller ödeteceğiz" diye konuştu.

Stoltenberg, NATO ülkeleri liderlerinin "Ukrayna'yı tanksavar ve hava savunma sistemleri ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere önemli askeri malzemelerle donatarak daha fazla destek sağlamayı kabul ettiğini" söyledi. Ancak NATO müttefiklerinin Ukrayna'da asker konuşlandırmayacağını belirten Stoltenberg, bunun "Rusya'yla doğrudan bir çatışma anlamına geleceğini" ifade etti.

'ÇİN BARIŞÇIL ÇÖZÜMÜ TEŞVİK ETMELİ'

Açıklamasında, Çin hükümetine "Rusya'nın savaşı tırmandırma çabalarını desteklemekten kaçınma" çağrısı da yapan Stoltenberg, "Çin, Rus işgaline ekonomik veya askeri destek sağlamamalıdır. Bunun yerine Pekin, Rusya üzerindeki önemli etkisini kullanmalı ve acil bir barışçıl çözümü teşvik etmelidir" diye konuştu. 

2023 YILINA KADAR GÖREVDE

Reuters haber ajansı ise Stoltenberg'in bu yıl sona ermesi planlanan NATO Genel Sekreterliği görevini 30 Eylül 2023'e dek sürdürmeyi kabul ettiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)