'Stiletto', Fransa ve Arnavutluk’ta gösterilecek

Can Merdan Doğan imzalı "Stiletto", Fransa ve Arnavutluk’ta izleyicilerle buluşacak. 17 Eylül’de MUBI Türkiye platformunda gösterime giren film, Aralık ayında Uşak Kısa Film Festivali’nde yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği "Stiletto", Fransa ve Arnavutluk’ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu akşam saat 22.20’de Fransız CANAL+’ın Cinéma kanalında yayınlanacak film, gelecek hafta da Balkanlar’ın en önemli sinema etkinliği sayılan ve Arnavutluk’un ilk uluslararası film festivali de olan Tirana Film Festivali’nde gösterilecek.

 

Geçen yıl Ekim ayında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşan ve uluslararası gösterimini BFI Londra Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan "Stiletto", Ankara Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film seçildi. Film, İzmir Kısa Film Festivali’nde İkincilik Ödülü’nü alırken, başroldeki Murat Kılıç da En İyi Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. "Stiletto" ayrıca, Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü, Akbank Kısa Film Festivali’nden Mansiyon Ödülü ve Türkiye Almanya Film Festivali'nden de Üçüncülük Ödülü ile döndü.

'STİLETTO', MUBI'DE GÖSTERİMDE

Başrollerini Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın paylaştığı "Stiletto", arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını konu alıyor. Türkiye’de 17 Eylül’de MUBI Türkiye platformunda gösterime giren film, Aralık ayında Uşak Kısa Film Festivali’nde yarışacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)