Steve Jobs'un 1976 tarihli 4 dolarlık çeki 20 bin dolara satılıyor

Steve Jobs'un 1976 tarihinde imzaladığı 4 dolarlık çek, açık artırmaya çıkarıldı. Jobs, Radio Shack'e 4 dolarlık çeki imzalamadan yaklaşık üç ay önce Apple'ı kurmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Apple'ın 2011'de ölen kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs'un, 47 yıl önce imzaladığı 4 dolarlık çek açık artırmaya çıkarıldı. En düşük teklifin, 20 bin dolardan başladığı belirtildi. Jobs'un gerçek ismiyle (Steven) imzaladığı 1976 tarihli çekin, 'Radio Shack' isimli elektronik mağazasına yazıldığı aktarıldı. Müzayede evine göre Jobs, Radio Shack'e 4 dolarlık çeki imzalamadan yaklaşık üç ay önce Apple'ı kurmuştu. Söz konusu çek, 'imza vermemesi ile' bilinen Jobs'un imzasını taşıyan nadir ürünlerden biri. 

Geçtiğimiz yıl, Jobs’un imza talebini reddetmek için imzaladığı mektup, yaklaşık 500 bin dolara satılmıştı. Jobs, 11 Mayıs 1983’te kendisine imza istemek için mektup yazan bir hayranını “Bana yazmandan onur duydum ama imza vermiyorum” diye yanıtlamış ancak yanıtının sonuna “İçtenlikler” notu düşüp adı ve soyadından oluşan imzasını eklemişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler steve jobs imza apple