Sri Lanka'da protestolar: İktidar koalisyonu parlamentoda çoğunluğu kaybetti

Sri Lanka’da en az 41 milletvekili artan protestolar sonucu iktidar koalisyonundan ayrıldı. Böylelikle koalisyon parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya'da ada ülkesi Sri Lanka’da 41 milletvekili ülkedeki ekonomik krizle patlak veren protestolar nedeniyle Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın iktidar koalisyonundan ayrıldı. Böylelikle koalisyon parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti.

Reuters’ın haberine göre, söz konusu Rajapaksa'yı azınlık hükümeti yaparken bu durumun hükümette karar alma ve verme sürecini daha zorlu hale getirmesi bekleniyor. Ancak bağımsız milletvekillerinin hükümet önerilerini desteklemeye devam edebileceği kaydedildi. Rajapaksa'nın koalisyonuna desteğini geri çeken Sri Lanka Özgürlük Partisi'nin lideri Maithripala Sirisena, "Partimiz halkın yanında" dedi. 

Sri Lanka tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkede temel ihtiyaç ve akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle kitlesel protestolar devam ediyor. Ülkede OHAL ilan edildi ve sosyal medyaya erişim engellendi. En son, Başbakan Mahinda Rajapaksa hariç tüm bakanlar önceki gün istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)