Almanya'da sosyal mesafeyi koruyan takım 37-0 yenildi

Almanya'da bir futbol takımı, korona vakasıyla temas eden rakibi nedeniyle maçın ertelenmesini istedi. Talebi reddedilen takım, topu rakibe gönderdi ve rakiplerine yaklaşmadı. Sosyal mesafeyi koruyan takım 37-0 mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da 11'inci ligde mücadele eden Ripdorf takımı, rakip SV Holdenstedt II'in, bir önceki maçlarında korona virüsü (Covid-19) testi pozitif çıkan bir kişiyle temas etmesi nedeniyle, sahaya kurallara göre sahaya sürülmesi gereken en az sayı olan yedi oyuncuyla maça başladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, SV Holdenstedt II takımına yapılan testler negatif çıktı, ancak Ripdorf maçın ertelenmesini istedi. Yerel futbol federasyonu ise talebi kabul etmedi. Ripdorf maça hiç çıkmasaydı, 200 Euro ceza ödemek zorunda kalacaktı.

Ripdorf, Holdenstedt oyuncularının testi pozitif çıkan kişiyle temas etmelerinden sonra 14 gün geçmemiş olduğu için maça çıkmanın güvenli olmayacağını düşündüklerini açıkladı.

Holdenstedt de, maça A takımını çıkartmadı ve B takımının oyuncularını sahaya sürdü. Maçın başında Ripdorf oyuncuları, sahaya çıktı, topu rakip oyunculara gönderdiler ve daha sonra sadece kenar çizgilerinde yürüdüler.

Ripdorf Başkanı Patrick Ristow "Holdenstedt oyuncuları ne olduğunu anlayamadı. Ancak biz riske atmak istemedik. Oyuncularımız ikili mücadeleye girmedi, sosyal mesafe kurallarına uydu ve rakip oyuncularla 2 metrelik mesafeyi korudular" dedi.

Holdenstedt oyuncuları ise gol atmaktan hiç geri durmadı ve her iki üç dakikada bir gol attılar. Holdenstedt'in Teknik Direktörü Florian Schierwater da "Bu maçı oynamamak için hiçbir sebep yoktu" diye konuştu.