Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist belli oluyor

Leipzig ile Paris Saint-Germain yarı finalde kozlarını paylaşacak. Seyircisiz maçta kazanan ekip Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdıracak ve Lyon-Bayern Münih galibiyle kupa için mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale adını yazdıracak ilk takım bugün ortaya çıkacak. Almanya temsilcisi RB Leipzig ile Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) bugün saat 22:00'de yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

beIn Sports kanallarından şifresiz olarak yayınlanacak mücadele, pandemi nedeniyle Portekiz'in başkenti Lizbon'daki 65 bin kişilik Luz Stadı'nda seyircisiz oynanacak.

Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Björn Kuipers yönetecek. Kuipers'in yardımcılıklarını ise Sander Van Roekel ve Erwin Zeinstra yapacak.

33 yaşındaki genç teknik direktör Julian Nagelsmann yönetimindeki Leipzig, önceki turlarda turnuvada geçen yılın finalisti olan Tottenham'ı, ardından Atletico Madrid'i eledi. PSG ise Dortmund ve Atalanta'yı eleyerek yarı finale yükseldi.

Tarihinde ilk kez yarı finale çıkan Leipzig ile 1995 yılından bu yana ilk kez yarı final bileti alan PSG, Avrupa kupalarında bugüne kadar hiç karşılaşmadı. Leipzig, Fransız takımlarına karşı Avrupa kupalarında oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.  PSG ise Alman ekiplerine karşı 17 maçın 10'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 2 kez de berabere kaldı.

Turnuvada ikinci finalist yarın oynanacak Lyon-Bayern Münih maçında belli olacak. (HABER MERKEZİ/AA)