beIN Sports Melih Şendil'in görevine son verdi

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports, "Kadınlar futbolda olmamalı", "Basketbol erkek sporu", "Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" gibi cinsiyetçi söylemlerde bulunan Melih Şendil'in görevine son verdi. Melih Şendil ise emekliliğini isteyerek şirketten ayrıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - beIn Sports, Real Madrid'in pembe forması üzerinden cinsiyetçi açıklamalar yapan spiker Melih Şendil'in işine son verdi. Şendil ise emekliliğini isteyerek şirketten ayrıldığını duyurdu.

Şendil, Real Madrid - Manchester City maçının ardından canlı yayında Real Madrid'in pembe formasını eleştirerek, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki. Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" gibi cinsiyetçi söylemlerde bulunmuştu.

Şendil ayrıca programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu’na da "Siz yaptırır mısınız?" diye sormuş ve Yağcıoğlu da “Ben de yaptırmam” yanıtını vermişti. Kadınların futbolda ve basketbolda da olmaması gerektiğini savunan Şendil, kadınların voleybola yakıştıklarını iddia etmişti.

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports, cinsiyetçi söylemleri büyük tepki toplayan Melih Şendil ile yollarını ayırdı.

Melih Şendil ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada “Emekliliğimi istedim 24 yılımı verdiğim şirketimden, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışıyla. Hakkınızı helal dedin” ifadesini kullandı.

TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Uzun yıllardır Süper Lig’de maçlar anlatan beIN Sports spikeri Melih Şendil’in 8 Ağustos Cumartesi günü canlı yayında söylediği cinsiyetçi sözler ülke gündemine oturmuştu. Şendil, tepkilerin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı. (HABER MERKEZİ)