Dider Drogba Fildişi Sahili'nde federasyon başkanlığına aday

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Didier Drogba, ülkesi Fildişi Sahili'nde Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu. Başvurusunu yapmak için federasyon merkezine uzun bir araç konvoyuyla giden Drogba'yı binlerce kişi karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir dönem Galatasaray'da da top koşturan ünlü futbolcu Didier Drogba, ülkesi Fildişi Sahili'nde Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu. Drogba, başkanlık seçimine giren dört adaydan biri.

Chelsea'de oynadığı yıllarda dünya çapında bir yıldıza dönüşen 42 yaşındaki Drogba'nın 5 Eylül'deki seçimlere katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi. Drogba'nın seçime girebilmesi için, ülkenin 14 birinci lig takımından en az üçünün, alt liglerden de en az iki takımın desteğinin yanı sıra; teknik direktörler, doktorlar, faal ya da eski oyuncular ve hakemlerden oluşan futbol paydaşlarından birinin desteği gerekiyor. Fildişi Sahili Futbol Federasyonu Sözcüsü, Drogba'nın seçime girip giremeyeceğinin, beş gün içinde belli olacağını söyledi.

BİNLERCE KİŞİ KARŞILADI

Ünlü futbolcu, başvurusunu yapmak için federasyon merkezine uzun bir araç konvoyuyla gitti ve binlerce kişinin sevgi gösterileriyle karşılandı. Didier Drogba, Fildişi Sahili formasıyla üç kez Dünya Kupası'nda oynamıştı. Fildişi Sahili, Drogba'nın da formasını giydiği takımlarla iki kez Afrika Uluslar Kupası'nda finale çıkmıştı.

Drogba Galatasaray formasıyla da Türkiye 2012-13 sezonunda Süper Lig, 2013'te Süper Kupa, 2013-2014 sezonunda da Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. (BBC Türkçe)