Hamzaoğlu: Lig haziran başı başlayabilir

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: Nisan sonunda belki virüsün yayılımı yavaşlar ve mayıs ortasında antrenmanlara belki başlarız. Haziran başında da tahmin ediyorum ki ligler oynanmaya başlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, korona virüsü salgını nedeniyle ara verilen liglerin kalan süresinin tamamlanması gerektiğini söyledi. Hamzaoğlu, Süper Lig'in kalan 8 haftasının da mutlaka oynanması gerektiğini ifade etti.

UEFA'nın yerel liglerin tamamlanması için federasyonlara gerekli zamanı tanıyacağını  aktaran Hamzaoğlu, "Zaten bu süreç uzarsa UEFA'da organizasyonlarını öteleyecektir. Bu yüzden ne zaman başlanabilirse lige bence öncelikle bu 8 hafta bitirilmeli. Ondan sonra da önümüzdeki sezon için ne kadar zamanımız kaldıysa ona göre bir formül düşünülür" dedi.

Futbola ne zaman dönecekleriyle ilgili görüşlerini de belirten teknik adam, "Şu anki gidişata bakacak olursak mayıs ayının ortalarından sonra belki de sonunda antrenmanlara başlayabiliriz. Nisan sonunda belki virüsün yayılımı yavaşlar ve mayıs ortasında antrenmanlara belki başlarız. Haziran başında da tahmin ediyorum ki ligler oynanmaya başlar" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, oynanmaya başladıktan sonra Süper Lig'i bu sezon ilk 10 içerisinde bitirmek istediklerini vurguladı.

(ANKARA-AA)