İddia: Şampiyonlar Ligi yarı finalleri de İstanbul'da oynanabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü sebebiyle UEFA'dan yeni plan: Avrupa kupalarında yarı finaller de finalin oynanacağı ülkede gerçekleşmesi muhtemel. Buna göre Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ve final maçlarının İstanbul'da oynanması gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde sadece finalin değil, yarı final maçlarının da Türkiye'de oynanmasını ve turnuvanın 'final-four' formatıyla oynanmasını istiyor. İspanya'dan AS Gazetesi, Salı günü tüm yerel federasyonlarla yapılacak görüşmelerde bu önerinin oylamaya sunulacağını iddia etti. Planı UEFA Yarışmalar Direktörü Giorgio Marchetti'nin hazırladığı belirtildi.

4 GÜNDE BİTİRİLECEK

UEFA yetkilileri, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ve final maçlarının tamamen tek maç üzerinden oynanmasını planlıyor. Düzenleme, 19 Mart Salı günü UEFA'nın 55 ülke federasyonuyla yapılacak görüşmesinde kabul edilirse, Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçları İstanbul'da oynanacak. UEFA Avrupa Ligi yarı final ve finali ise Polonya'nın Gdansk kentinde oynanacak. İki turnuvada da yarı final ve final maçlarının toplam 4 gün içinde oynanması ve daha sonra Euro 2020 Avrupa Şampiyonası'nın akıbetinin görüşülmesi düşünülüyor.

Plana göre çeyrek final maçlarının bile bu düzende oynanma ihtimali bulunuyor.

Avrupa'da korona virüsünün hızla yayılması üzerine birçok ülkede yerel ligler askıya alındı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçlarının bir bölümü seyircisiz oynandı, bir kısmı ise ertelendi.

(HABER MERKEZİ)