Galatasaray Başkanı: Terim de bir taraftar

Galatasaray'ın durumunu değerlendiren kulüp başkanı Mustafa Cengiz, "Hoca da bir taraftar. Biz ne kadar üzülüyorsak belki de bizden fazla üzülüyor" dedi. Maaşları düşüreceklerini belirten Galatasaray Başkanı, "Falcao'nun bizden elde edeceği ücret, kendisine teklif edilenlerin çok çok çok altında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kulübü hakkında açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Fatih Terim'le ilgili, "Hoca da bir taraftar. Biz ne kadar üzülüyorsak, hoca belki de bizden fazla üzülüyor. Çünkü teknik sorumlu" ifadelerini kullanan Cengiz, "Galatasaray güneş gibidir. Güneş tutulmaları olabilir, ortalık karanlık görünebilir bu gayet doğal. Ancak güneş orada, o işte Galatasaray" dedi.

Sorumluluğun yine de kendisinde olduğunu belirten Cengiz, "Ancak ne olursa olsun sorumluluk bendedir. Her branşta ben teknik olarak asla karışmasam da kusursuz sorumluluk ilkesi gereği sorumluluk bendedir. Galatasaray da dünyada çok büyük bir marka. Biz beş tane de altı tane de yesek, yedi tane de atsak beş tane de atsak hiçbir şey fark etmiyor. Altın yere düşmekle hiçbir şey kaybetmez" ifadelerini kullandı.

'MAAŞLARI DÜŞÜRECEĞİZ'

Bu sezon yaptıkları transferler için bonservis bedeli ödemediklerini anlatan Cengiz, maaşları aşağı çekeceklerinin de altını çizdi. Cengiz, "Bir tek Babel'e imza parası ödedik. Oyuncuları bonservissiz aldık. Galatasaray yarın bonservisli genç oyunculara gidebilir. Fakat politikamız, alınan maaş dediğimiz ücretleri kesinlikle düşürmek. Bunu çok altlara çekmek. Bize göre şu anda hala yüksek. Tabii geçmişten gelen zorunlu sözleşmelerimiz var. Bir futbolcumuzun bize maliyeti 28, birinin 26, birinin 24, birinin 22 milyon lira. Ben eski yönetimi eleştirmek için demiyorum. Herkes kendi şartlarında yapmış. Biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kendi dönemlerinde Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao'nun yüksek ücret aldığını belirten Cengiz, "Bizim dönemimizde maaş bağlamında Falcao öyle ama bir dünya yıldızı. Bizden elde edeceği ücret, kendisine teklif edilenlerin çok çok çok altında. Bundan eminiz. Falcao karakterli bir çocuk. Umarız hırsıyla 90 dakika koşacak hale gelir" dedi. (AA)