Avrupa Ligi'nde günün sonuçları

Avrupa Ligi'nde 5. maç haftası 20.55'te oynanan maçlarla başladı. Haftaya lider Başakşehir evinde Roma'ya kaybetti ve tur şansını son maça bıraktı. Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa'da ilk galibiyetini aldığı akşamda 5 takım daha adını son 32'ye yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi gruplarının 5. haftası, TSİ 20.55'te başlayan G, H, I, J, K ve L grubu karşılaşmalarıyla başladı.

J Grubu'nda Medipol Başakşehir, sahasında Roma'ya 3-0 kaybetti, Borussia Mönchengladbach da deplasmanda Wolfsberger'i 1-0 yendi. Grupta Roma ve Borussia Mönchengladbach, 8'er puana çıkarak ilk iki sıraya yerleşti ve son hafta öncesi avantaj yakaladı. Başakşehir ise 7 puanla 3. sıraya indi.

İddiası bulunmayan Beşiktaş, K Grubu'nda Slovan Bratislava'yı ağırladı. Siyah-beyazlılar, mücadeleyi 2-1 kazanarak ilk galibiyetini elde etti ve rakibinin tur atlama şansını sona erdirdi. Gruptaki diğer karşılaşmada ise Braga ile Wolverhampton 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takım da son 32 turu bileti aldı.

GENT, WOLSBURG, AZ ALKMAAR SON 32 BİLETİ ALDI

I Grubu'nda Saint-Etienne'e konuk olduğu maçta 0-0 berabere kalan Gent ve Olexandriya deplasmanında 1-0 galip gelen Wolfsburg, son 32 turunu garantiledi. Grupta son hafta öncesi Gent 9, Wolfsburg 8 puana ulaştı.

AZ Alkmaar, sahasında 2-0 geriye düştüğü L Grubu mücadelesinde Partizan ile 2-2 berabere kaldı. Puanını 9 yapan AZ Alkmaar, 10 puanlı Manchester United'ın ardından grupta adını son 32 turuna yazdıran ikinci takım oldu.

Gruplarda son hafta karşılaşmaları, 12 Aralık'ta oynanacak.

Beşinci haftada TSİ 20.55'te başlayan maçların sonuçları şöyle:

G Grubu:

Feyenoord (Hollanda) - Rangers (İskoçya): 2-2

Young Boys (İsviçre) - Porto (Portekiz): 1-2

H Grubu:

Ferencvaros (Macaristan) - Espanyol (İspanya): 2-2

CSKA Moskova (Rusya) - Ludogorets (Bulgaristan): 1-1

I Grubu:

Olexandriya (Ukrayna) - Wolfsburg (Almanya): 0-1

Saint-Etienne (Fransa) - Gent (Belçika): 0-0

J Grubu:

Wolfsberger (Avusturya) - Borussia Mönchengladbach (Almanya): 0-1

Medipol Başakşehir (Türkiye) - Roma (İtalya): 0-3

K Grubu:

Braga (Portekiz) - Wolverhampton (İngiltere): 3-3

Beşiktaş (Türkiye) - Slovan Bratislava (Slovakya): 2-1

L Grubu

AZ Alkmaar (Hollanda) - Partizan (Sırbistan): 2-2 (AA)