Fenerbahçe, Alanyaspor maçı için TFF'ye başvurdu

Fenerbahçe, iki golde kural hatası olduğu iddiasıyla Alanyaspor maçının 45+2'nci dakikadan itibaren tekrar oynanması için TFF'ye başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yaptı. Kural hatasının maçın sonucunu etkilediği gerekçesiyle maçın 45+2'nci dakikadan itibaren yeniden oynanması talep edildi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, bugün, futbol takımımızın 16 Eylül 2019 tarihinde Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın, ilk yarısının sonunda ve ikinci yarısının başında müsabaka sonucuna etki eden kural hataları yapıldığı tespiti ile Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunmuştur. İlgili başvuruda müsabakanın 45+2. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep etmiştir" ifadeleri kullanılmadı.

Açıklamada, maçın 45+2'nci dakikasında Alanyaspor'un kullandığı taç atışında futbolcu Junior Fernandes'in hakemin uyarısına rağmen, tacı kullanılması gereken yerden kullanmadığı belirtildi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun belirlediği kurallara göre, taç atışının yanlış kullanılması halinde atışın rakip takım tarafından kullanılması gerektiğini ifade edilen açıklamada, "Hal böyle iken Alanyaspor-Fenerbahçe maçında yanlış kullanıldığı tespit edilen taç atışı, müsabaka hakemi kararıyla tekrarlanmış ve fakat Fenerbahçe’ye verilmesi gereken taç atışı oyun kurallarına aykırı şekilde yine Alanyasporlu futbolcu tarafından kullanılmıştır" denildi.

Fenerbahçe karşısında 1-0 geride olan Alanyaspor, pozisyonun devamında golü bulmuş ve skora denge getirmişti.

Zekeriya Alp: Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yokZekeriya Alp: Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yok

Fenerbahçe, 47'nci dakikada Alanyaspor'un 2-1 öne geçtiği golde de kural hatası olduğunu savundu.

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır kale vuruşunda pasını ceza sahasındaki Jailson'a verdi. Bu sırada baskı yapan Bakasetas'a çarpan top Papiss Cisse'nin önüne düştü ve Cisse topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe, kurallara göre kale vuruşu sırasında rakip futbolcuların ceza sahasında olmaması gerektiği gerekçesiyle pozisyonda kural hatası olduğunu belirtti.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun “Oyunun Kuralları” başlığında düzenlediği maddede "Rakip oyuncular, top oyuna girene kadar ceza sahasının dışında beklemelidir. Top, vuruştan sonra oyuna girmiş kabul edilir. Kale vuruşu kullanılırken yeterli süre bulunmadığı için ceza sahasını terk edememiş rakip oyuncu varsa hakem oyunun devam etmesine karar verebilir" deniliyor.

Cisse'nin ceza sahasını terk etmek için yeterli zamanı olduğu öne sürülen açıklamada, "İlgili pozisyonda kale vuruşu kullanılırken ceza alanından çıkmak için yeterli süresi olmasına karşın Alanyasporlu Futbolcu Papiss Cisse, her ne kadar sırtı Fenerbahçe kalesine dönük gibi gözükse de göz ucuyla topu takip etmek suretiyle kendisi ve takımı lehine avantaj yaratmıştır" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)