VAR'da artık Selçuk Dereli var!

Yayıncı kuruluşla yaptığı program anlaşması son anda iptal edilen FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, “VAR’da Selçuk Dereli var” ve "Halkın VAR'ı" sloganlarıyla Youtube kanalından canlı maç yorumlarına başladı. Dereli, "Türkiye’de birileri futbolun objektif değerlendirilmesini istemiyor ve medyada tüm kapıları bize kapatıyor. Onlara rağmen futbol izleyicisine ulaşabileceğimizi, bunu kendi kanalımızla yapabileceğimizi göstereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, “VAR’da Selçuk Dereli var” ve "Halkın VAR'ı" sloganlarıyla kendi Youtube kanalından canlı maç yorumlarına başladı. Dereli ilk programında, dün oynanan Kayserispor-Galatasaray maçını canlı yorumladı. Dereli yayınının duyurusunu da kendi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"Türkiye’de bir ilk! Artık 'VAR’da Selçuk Dereli var' Süperlig maçları canlı yayını sırasında tartışmalı hakem kararlarını Youtube kanalımdan eş zamanlı, anında yorumlayacağım. Halkın VAR’ına bağlanmak için youtube.com/selcukdereli06 kanalına abone ol. Bugün 20.30 Kayseri-Galatasaray"

Geçtiğimiz haftalarda yayıncı kuruluş BeinSports’dan gelen teklif üzerine Süper Lig maçlarını bu kanalda yorumlayacağını duyuran eski hakem Selçuk Dereli’nin programı son anda iptal edilmişti. Bir dönem CHP Çankaya İlçe Başkanı olarak da görev yapan Dereli’nin programının iptali, siyasi bir karar olarak yorumlandı. Karara tepkisini sosyal medya hesabından gösteren Selçuk Dereli, maç yorumlarını kendi kanalından yapacağını duyurmuştu.

Sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilki gerçekleştirdiğini söyleyen Dereli şunları söyledi, “Türkiye’de birileri futbolun objektif değerlendirilmesini istemiyor ve medyada tüm kapıları bize kapatıyor. Onlara rağmen futbol izleyicisine ulaşabileceğimizi, bunu kendi kanalımızla yapabileceğimizi göstereceğiz. İlk yayında bile çok ilgi gördü çünkü maç anında bir pozisyon olduğunda insanlar, hakem doğru mu yanlış mı karar verdi merak ediyor. İzleyiciler, hiçbir baskı altında kalınmadan yorum yapılmasına önem veriyor. Maç anında kendi kanalımdan canlı yayına geçerek pozisyonu yorumluyorum. Hafta sonu maçlarını da yorumlayacağım ve taraftarların hızlı, doğru bilgiye ulaşmasını sağlayacağım. Türkiye’de medyayı dizayn etmeye, onların istediği gibi konuşulması için baskı yapanlara en güzel cevabı, haberciliğin gerektirdiği tüm şeffaflıkla kendi yayınımı yaparak vereceğim.”