Galatasaray, Christian Luyindama'yı transfer etti

Galatasaray, geçen sezon kiraladığı Luyindama için satın alma opsiyonunu kullandı. Kongolu futbolcu için 5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, geçen sezonun ikinci yarısında kiraladığı Christian Luyindama'yı, satın alma opsiyonunu kullanarak 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı.

Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Christian Luyindama Nekadio'nun Kulübü, S.A. Standard De Liege ile Şirketimiz arasındaki sözleşme gereği, net 5.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile satın alma opsiyonu kullanılarak, oyuncunun Kulübümüze transferi gerçekleştirilmiştir" denildi.

Açıklamada, 3 sezonluk sözleşme imzalanan Luyindama'ya 1 milyon 50 bin Euro ödeneceği aktarıldı.

Galatasaray'ın internet sitesinden "Yeniden hoş geldin Christian Luyindama" başlığıyla yapılan açıklamada ise "Christian Luyindama’ya takımımıza bir kez daha hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forma altında nice başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

CENGİZ: KENDİSİNDEN ÇOK MEMNUNUZ

Luyindama, sözleşmesini imzaladıktan sonra Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’i ziyaret etti. Ziyarette Galatasaray Televizyonu'na konuşan Cengiz, Luyidama'nın transferi nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Cengiz, "Biz çok mutluyuz. Kendisine olan güvenimizi hiç boşa çıkarmadı. Taraftarımız da kendisini çok seviyor. Savaşçı karakteri ve yüreği çok uzun yıllar Galatasaray’a hizmet edecek. Kendisinden çok memnunuz. Halkın iradesi, hakkın iradesidir diye bir söz vardır. Bizde de taraftarın haklı iradesi her zaman yerini ve cevabını bulur" dedi.

LUYİNDAMA: BANA DUYULAN GÜVENİN KARŞILIĞINI VERMEK İSTİYORUM

“Galatasaray’da oynamaktan dolayı çok memnunum" diyen Christian Luyindama ise "Önümüzdeki sene içerisinde aynı performansımızı devam ettirmek, Başkanımıza, hocamıza ve taraftarımıza bana duydukları güvenin karşılığını vermek istiyorum" diye konuştu.

Belçika'nın Standard Liege takımında forma giyen Christian Luyindama, 2018-2019 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak Galatasaray'a gelmişti. Galatasaray'la 17 maça çıkan Luyindama, 1 gol attı ve 1 asist yaptı. (HABER MERKEZİ)