Karar açıklandı: Beşiktaş hükmen galip

PFDK, maç kadrosuna belirlenen sınırın üstüne oyuncu kaydeden Akhisarspor'u hükmen mağlup ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'la oynanan maçta kadrosuna fazla yabancı oyuncu yer alan Akhisarspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı. Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor para cezaları verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapılan toplantısında alınan ceza kararlarını açıkladı. Akhisarspor, Beşiktaş'la oynanan maçın kadrosunda 12 yerine 13 yabancı futbolcu ismi yazmıştı. PFDK, Akhisarspor'un hükmen mağlup (0-3) sayılmasına karar verdi.

Beşiktaş'a ise "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle 170 bin lira, "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle de 20 bin lira para cezası kesildi.

Trabzonspor'a da Medipol Başakşehir maçında "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle 50 bin lira para cezası "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" gerekçesiyle de 20 bin lira para cezası verildi.

Trabzonspor yöneticisi Özer Bayraktar'a "rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin lira para cezası, Trabzonspor görevlisi Gökhan Kandemir'e "müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 13 bin lira para cezası verildiği açıklandı.

Bursaspor'a Fenerbahçe müsabakasında "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat"tan 100 bin lira, "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle 200 bin lira para cezası verildi.

Fenerbahçe'ye de "çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle 45 bin lira, "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle 20 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı. (HABER MERKEZİ)