Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece tamamlanan maçların ardından ikinci tura yükselen tüm takımlar belli oldu. Gecenin kritik maçında Shaktar, kazanması dahilinde ikinci tura yükseleceği maçta rakibi Lyon'la berabere kaldı ve turu Fransızlara bıraktı. Ajax ise liderlik maçında Bayern Münih'le 3-3 berabere kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tüm grup maçları tamamlandı. G grubunda Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren ve son maçlara aynı puanla çıkan Viktoria Plzen ile CSKA Moskova güçlü rakiplerini mağlup ettiler. Yoluna devam edense Çekya ekibi Viktoria Plzen oldu. Kırmızı-mavililer Roma'yı 2-1 mağlup ederek grubu üçüncü olarak tamamladı. Bu maçta Roma'nın golü Cengiz Ünder'den geldi.

CSKA TARİHE GEÇTİ AMA GRUPTA SONUNCU OLDU

CSKA Moskova ise Avrupa Kuplarında Real Madrid'e evindeki en farklı mağlubiyeti yaşattı: 0-3. Rus ekibi, 2008-09 sezonunda her iki grup maçında da rakibini yenen Juventus'tan sonraki ilk takım oldu. Ancak CSKA diğer maçlardan sadece 1 puan çıkardı ve ikili averajda Viktoria Plzen'in gerisinde kalarak Avrupa defterini kapattı.

FEKİR'İN GOLÜ LYON'A TURU GETİRDİ

Gecenin en kritik maçında F grubu mücadelesinde Shaktar Donetsk, evinde Olympique Lyon'u ağırladı. Maç öncesi rakibinin 2 puan gerisinde olan Shaktar'a mutlak galibiyet lazımdı. Ukrayna ekibi 22'nci Moraes'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde geçti. Ancak maç boyu oyunda üstün olan taraf Lyon, 65'te Fekir'le beraberliği buldu maçı da böyle tamamlmayı başardı. Bu sonuçla Lyon ikinci tur vizesini alırken Shaktar Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Gruptaki diğer maçta Manchester City, konuk ettiği Hoffenheim'ı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve lider olarak tur vizesi aldı.

MANU VE JUVENTUS DA KAYBETTİ

H grubunda ilk sırayı garantileyen Juventus ve Manchester United ise son maçlarını mağlubiyetle kapattı. Deplasmanda Young Boys'la karşılaşan Juventus sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve 12 puanda kaldı. Valencia deplasmanına çıkan Manchester United da rakibine aynı skorla mağlup olunca 10 puanda kaldı ve Juventus'un kaybettiği gecede grup liderliği şansını kaçırdı. Grubu üçüncü bitiren Valencia ise Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

AJAX VE BAYERN'DEN 6 GOLLÜ MAÇ

E grubunun son maçında Ajax ve Bayern Münih liderlik için Hollanda'da karşılaştı. Zevkli geçen mücadelenin son anları büyük heyecana sahne oldu. 86'ncı dakikada Lewandowski ile skoru 2-2'ye getiren Bayern, 90'da ise Koman'ın golüyle 3-2 öne geçti. Ancak Ajax maçı bırakmadı ve 90+4'te Tagliafico ile skoru 3-3'e getirmeyi başardı. Bu sonuçla Bayern Münih 14 puanla grubu zirvede bitirdi. Ajax ise 12 puanla ikinci sırayı aldı.

Grubun diğer maçında ise Benfica evinde AEK'i 1-0 mağlup etti ve Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. (HABER MERKEZİ)

Şampiyonlar Ligi'nde İtalyanların kâbus gecesiŞampiyonlar Ligi'nde İtalyanların kâbus gecesi