Damien Comolli: Cezalara itiraz edeceğiz

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Galatasaray derbisinden sonra verilen cezalara itiraz edecelerini söyledi. Comolli, "Oyuncularımız için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Bence PFDK'dan çıkan kararlar daha iyi olabilirdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, derbide yaşanan olaylar ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezalar ile ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Younes Belhanda'nın Roberto Soldado'ya iki kez saldırdığını ancak ceza almadığını söyleyen Comolli, Soldado'ya 6, Jailson'a 8 maç ceza verilmesine "adaletsiz ve haksız" olarak nitelendirdi.

"Tabii ki hatalı olduğumuz yanlar var ama hatalı olmadığımız yanlar da var" diyen Comolli, "Soldado, Belhanda tarafından iki defa saldırıya maruz kaldı. Bir tanesi maç sırasında bir tanesi de maçın sonundaydı. Tabii ki şu anda hukuki bir süreç var ve devam ediyor. Biz itiraz hakkımızı kullanacağız. Oyuncularımız için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Bence PFDK'dan çıkan kararlar daha iyi olabilirdi" dedi.

'DINAMO ZAGREB'İN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEĞİZ'

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadeleleriyle ilgili de yorum yapan Damien Comolli, "Grubu geçeceğimizi düşünüyorum. Ancak üst üste iki tane galibiyet aldığımızda -neden olmasın- 6 puanla grubu birinci olarak da tamamlayabiliriz. Tabii bu durumda Dinamo Zagreb'in de puan kaybetmesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Güçlü bir takım ruhuna sahip olduklarını belirten Comolli, "Takım ruhuna değinecek olursak bu sezon inişli çıkışlı anlardan geçtik. Fakat son maçlarda savaşan ve gerçekten güçlü bir takım ruhuna sahip, teknik ekiple ve futbolcularla bütünleşmiş bir Fenerbahçe gördük. Bunu gerek Galatasaray maçında gerek Anderlecht maçında iyi skorlarla bunu gördüğümüzü düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'VALBUENA'NIN PERFORMANSI MUHTEŞEM'

Mathieu Valbuena'nın performansı ilişkin konuşan Comolli, "Performansı gerçekten harika. 2 maçta 2 gol, 2 de asist yaptı. Muhteşem bir performans. Onun kendine has özellikleri var. Alan bulmada, defansı zorlamada ve özellikle kendi takımı için kolektif futbolda çok katkı veren bir oyuncu" dedi.

'ERWİN MAÇTAN ÖNCE KORAY'I ANARAK GÜZEL BİR KONUŞMA YAPTI'

Galatasaray maçından önce tribünde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koray Şener'in ailesinin Anderlecht maçına geldiğini hatırlatan Comolli, şunları söyledi:

"Gerçekten çok duygusal bir andı. Hepimiz Koray'ın ailesini desteklemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yeğeni, kardeşi, kardeşinin eşi soyunma odasına geldi. Erwin'in maçtan sonra çok güzel bir konuşması vardı. Koray'ı anarak oyuncularımıza çok güzel bir konuşma yaptı. Futbol dünyasında, böylesine üzücü kayıplar için gerçekten kelime bulamıyorum. Koray'ın iyi bir Fenerbahçeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bana burada hep Fenerbahçe ailesinden bahsedilirdi. 'Fenerbahçe büyük bir aile' denirdi. Şimdi gerçekten görüyorum." (İSTANBUL/DHA)