Yüksel Yeşilova, Hagi'ye kızdı: Hırsız!

Romanya 1. Ligi'nde Hagi ve Yüksel Yeşilova kavga etti. Yeşilova, fair play'e uygun davranmadığı iddiasıyla Hagi'ye "Hırsız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanya 1. Ligi'nde Viitorul'un Astra'yı konuk ettiği ve 1-0 kazandığı karşılaşmada Galatasaray ve dünya futbolunun önemli ismi Gheorghe Hagi ile Türkiyeli teknik direktör Yüksel Yeşilova kavga etti.  Maç sonrasında Hagi'nin ırkçı ifadeler kullandığı iddia edildi.

Fanatik'in haberine göre, Romanya 1. Ligi'nde Viitorul'un Astra'yı ağırladığı ve 1-0 kazandığı karşılaşmada ev sahibi ekibin hocası Gheorghe Hagi ile  Yüksel Yeşilova arasındaki tartışma yaşandı. Mücadelede uzatma dakikaları oynarken konuk ekip Astralı futbolcular, takım arkadaşlarının sakatlanması üzerine topu taca gönderdi. Astralı oyuncular, topun kendilerine geri verileceğini düşünürken Viitorul'dan Vlad Achim topu vermedi ve oyuna devam etti. Achim'in pasında topla buluşan Tudor Baluta 90+2. dakikada golü attı ve kazanan Viitorul oldu.

Bunun üzerine tepki gösteren Astra'nın yardımcı antrenörü Yeşilova, gol sonrası özür dilemeye gelen Hagi'ye "Hırsız" diye bağırdı. Olayın ardından iki takımın yedek kulübesi karışırken araya güvenlik güçleri girdi.

Karşılaşmanın ardından söz konusu olay hakkında konuşan Hagi, Yeşilova'yla ilgili olarak "Romanya'ya çalışmak için geliyor ve beni hırsız ilan ediyor" dedi. Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hadi şimdi bunu hoşgörüyle karşılayın! Bu beyefendiyi Türkiye'ye geri gönderin. Ben çok sakindim. Ancak yaptığı hareket, herkesi provoke etti. Hakeme gidip özür diledim. Sonra o, bana doğru geldi ancak reddettim. Maalesef çok kötü görüntüler oluştu. Şu anda Romanya'da çalıştığını ve kullandığı kelimenin alçakça olduğunu lütfen unutmayın."

'KİMSE 'EVİNE GİT' DEMEDİ' 

Yeşilova ise Hagi'nin kullandığı bu ifadeleri ırkçılık olarak değerlendirdi. Karpatların Maradona'sı lakaplı Rumen teknik adamın oyuncularını golden önce uyarması gerektiğini belirten Yeşilova Hagi'ye şu şekilde karşılık verdi:

"Bana 'Evine git.' diyor. Bu, bir Nazi sloganıdır. Zamanında Almanya'daki Neo-Naziler de Türklere bu şekilde hitap ederdi. Dolayısıyla Hagi'nin bunları söylememesi gerekirdi. Bu, düpedüz ırkçılık.

Zamanında kendisi de Türkiye'de çalıştı ve taraftarlara bağırdı. Ama kimse ona 'Evine git.' demedi. Ben burada işimi yapıyorum ve beni göndermek onun haddine değil. O, bir teknik adam ve kimin gidip kimin kalacağına karar vermek onun işi değil."