Trabzonspor: Muharrem Usta haksız fesih ve kur farkıyla kulübü zarara uğrattı

Trabzonspor, denetim raporunu açıkladı. Önceki başkan Muharrem Usta döneminde haksız sözleşme fesihleri ve kur farkı nedeniyle kulübün zarar ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, bir önceki yönetim kurulunun işlemlerinin bağımsız bir şirket tarafından denetlendiğini ve rapor hazırlandığını açıkladı.

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, Özer Hurmacı, Ersun Yanal ve Aykut Demir’in sözleşmelerinin haksız fesih edilmesi ve Mehmet Ekici’nin teklif edilen bonservis bedeline rağmen satılmayarak kadro dışı bırakılması nedeniyle kulübün zarar ettiği belirtildi.

'KUR FARKINDAN 3 MİLYON 242 BİN LİRA ZARAR EDİLDİ'

Açıklamada, "Raporda oluşan zararın, bir önceki yönetim kuruluna rücu edilmesi ve öncelikle kulüpten alacağı olanların alacağından mahsup yoluna gidilmesi gerektiği belirtildi. Raporda, dönemin başkanı Muharrem Usta’nın kulübe Türk Lirası olarak alacak şeklinde gönderdiği paraların 25 milyon 151 bin 148 TL’lik kısmını Yönetim Kurulu veya Genel Kurul kararı olmaksızın EURO’ya çevirerek geri aldığı ve bu şekilde kulübü kur farkından (3 milyon 242 bin 591 TL) zarara uğrattığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Trabzon Basketbol Kulübü Derneği’ne gönderilen toplam tutarların dönemin Yönetim Kurulu Başkanı’nın tasarrufunda olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu tutarların, muhasebe kayıtlarında düzeltilerek öncelikle bir önceki dönem yönetim kuruluna rücu edilmesi ve kulüpten alacağı olanların alacağından mahsup yoluna gidilmesi gerektiği vurgulandı" denildi.

'ZARAR DÖNEMİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI'NA RÜCU EDİLMELİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu şekilde Trabzonspor Kulübü Ersun Yanal, Özer Hurmacı ve Aykut Demir’in haksız fesihleriyle birlikte Mehmet Ekici’den 8 milyon 104 bin 023,7 TL ve 3 milyon 828 bin 330,92 EURO olmak üzere toplamda 35 milyon 859 bin 442,87 TL zarara uğratılmıştır. Bu zararlar, bir önceki yönetim kuruluna rücu edilmeli ve öncelikle kulüpten alacağı olanların alacağından mahsup yoluna gidilmelidir.

Trabzon Basketbol Derneği’ne gönderilen 9 milyon 038 bin 508,92 TL ve 275 bin 400 USD kulübün alacak kayıtlarından silinerek ilgili dönemin Yönetim Kurulu Başkanı’nın alacağı olarak düzeltilmesi gerekmektedir. Bu düzeltmenin ardından Trabzon Basketbol Derneği’ne gönderilen alacakların toplamı; öncelikle kulüpten alacağı olanların alacağından mahsup edilmelidir!

EURO cinsinden tahsil edilen alacağın muhasebe kayıtlarında TL şeklinde düzeltilmesi, kur farkından dolayı oluşan 3 milyon 242 bin 591 TL’lik zararın da dönemin Yönetim Kurulu Başkanı’na rücu edilmesi gerekmektedir." (HABER MERKEZİ)