Trabzonspor'un yeni transferi 'zor maç golcüsü' çıktı!

Golcü Anthony Nwakaeme Trabzonspor'la ilk maçında dikkatleri çekti. Futbolcunun en önemli özelliği olarak zorlu maçlarda attığı golleri öne çıkıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor'un yeni transferi Nwakaeme forma giydiği ilk maçta Galatasaray'a karşı 2 gol 1 asistle oynayınca dikkatleri çekti. Nwakaeme geldiği İsrail liginde özellikle Avrupa kulvarında çıkardığı maçlarla dikkat çekmişti. Nijeryalı oyuncu önceki takımı Hapoel Beer Sheva'da, Inter, Beşiktaş, Honved, Ludogorets, Maribor, Victoria Plzen'i avlayan isim olmuştu.

Trabzonspor'un Hapoel Beer Sheva'dan kadroya aldığı Anthony Nwakaeme İsrail'de oynadığı dönemde de hep büyük maçlarda sahneye çıktı. Galatasaray maçında 2 gol, bir asistle yıldızlaşan Nwakaeme, geçen yıl İsrail’de 9’u zorlu rakiplere karşı 14 gol kaydetti. Tel Aviv, Beitar Jerusalem, Maccabi Haifa gibi ligdeki zorlu maçların yanı sıra, Avrupa kulvarında Honved, Ludogorets, Maribor, Viktoria Plzen maçlarında da fileleri havalandırdı.

2016-17 sezonunu toplamda 17 golle geçen Nijeryalı forvet, o dönem İtalyan devine attığı golle öne çıktı. İsrail’in iyi ekiplerine karşı da yedi gol kaydetti. Önceki sezonlarda da benzer bir performans gösteren futbolcu, alışkanlığını sürdürerek, Süper Lig’e goller atarak başladı. Nwakaeme’nin transferinde Trabzonspor’un eski teknik direktörü Şota Arveladze’nin etkisinin bulunduğu da ortaya çıktı. Arveladze bir süre İsrail'de de çalışmıştı.

MANİDAR BULUNDU

Nwakaeme’nin Galatasaray’a iki gol atması, uzun yıllar futbol hayatını sürdürdüğü İsrail’de büyük yankı uyandırdı. Beer Sheva’nın henüz kendisinin yerini dolduracak bir  transfer yapamadığına dikkat çekilen haberlerde, sezonun en önemli maçı olarak gösterilen Maccabi öncesi eski forvetlerinin patlama yapması ‘manidar’ olarak nitelendirildi.

Beer Sheva taraftarının futbolcunun gitmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğu ve Türkiye’deki iyi performansının da bu duyguyu körüklediği belirtildi.

MİLLİ BEKLENTİ

Anthony Nwakaeme'nin ayrıca İsrail'in büyük kulüplerinin transfer listesinde de olduğu öğrenildi. Ancak oyuncu buna karşın Trabzonspor’un yolunu tuttu. İyi performansına rağmen Nijerya Milli Takım kadrosuna alınmayarak hayal kırıklığı yaşayan oyuncunun, bordo-mavili ekipteki futboluyla Afrika Uluslar Kupası kadrosuna gitmek istediği dile getirildi. (Kaynak: Milliyet)