'4 yıl önce zumlandım hayatım değişti'

2014 Dünya Kupası'nda kameralar tarafından 'zumlanan' Natalia Betancourt model ve oyuncu oldu. Betancourt kadın taraftarların tribünlerde zumlanmasından şikayetçi değil ancak sosyal medyadaki yorumların moral bozukluğu yaratabildiğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası finale yaklaşırken FIFA, televizyon kanallarından kameralarını "seksi kadınlara zumlamayı" bırakmalarını istedi. 2014 Dünya Kupası'ndaki Kolombiya-Brezilya maçı sırasında 'zumlanan' Natalia Betancourt ise kameraların onu çekmesi ile model oldu.

Ekranda birkaç saniyeliğine görünen Natalia Betancourt'un fotoğrafı şarkıcı Rihanna tarafından farkedildi ve 'Kolombiyalı şeker' başlığıyla paylaşıldı. Betancourt,  Brezilya'daki turnuvadan Kolombiya'ya geri döndüğünde birden ünlü oldu ve aylar içinde, erkek dergilerinin kapağında yer almaya başladı. Olacaklara hazırlıksız yakalandığını söyleyen kadın, "O fotoğraf benim için medyanın kapılarını açtı. Daha önce bu dünya ile tanışıklığım olmamıştı. Erkek arkadaşımla, inşaat malzemeleri satan bir şirketin sahibiydik" dedi.

Televizyon şovu, 'Yıldızlarla Dans'ın Kolombiya versiyonunda yer alan Betancourt yaptığı açıklamada, "Kameralar karşısında daha rahat olmaya başladım" diye ekledi. Bir dizi Kolombiya markasıyla çalışan genç kadın şimdi modellik yapıyor. Halen erkek arkadaşıyla inşaat malzemeleri satan şirketin sahibi olan Betancourt, "Kalabalık arasından seçilmenin verdiği kendine güven, sosyal medyada kaçınılmaz olan olumsuz yorumlarla moral bozukluğuna dönüşebiliyor. Olumlu yorumlar sayıca hep daha fazla oldu ama inciten yorumları görmezden gelmekte zorlanıyorum" açıklamalarında bulundu.

'BENCE RAHATSIZ EDİCİ DEĞİL'

Bu tarz çekimlerden rahatsız olmadığını söyleyen Betancourt, "Bunun rahatsız edici ya da nesneleştirici olduğunu düşünmedim. Bence futbolun hem kadınlar hem de erkekler için bir spor olduğunu göstermesi açısından iyi" dedi.

Birkaç hafta önce ikinci kez Dünya Kupası için Rusya'ya giden kadın, yaşadıklarını şöyle özetliyor: "Kolombiya-İngiltere maçında yine kameralar tarafından çekildim. Bence bu çok komikti. Brezilya'da gülümserken ve heyecanlı bir şekilde görülüyordum. Bu sefer ise İngiltere bizi Dünya Kupası'ndan attıktan hemen sonra kameralara yansıdım, endişeli ve üzgün gözüktüm."

FIFA kızdı: Zoom yapmayın!FIFA kızdı: Zoom yapmayın!