Ve Hırvatistan finalde!

Dünya Kupası Yarı Finali'nde İngiltere ile karşı karşıya gelen Hırvatistan tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı. 1-0 geriye düştüğü maçta Hırvatistan'ı finale taşıyan golleri 68'de Perisic ve uzatmalarda Mandzukic kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2018 Dünya Kupası Yarı Finali'nde İngiltere ve Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Luzhniki Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı.

Maçın henüz başında İngiltere'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına Kieran Trippier geldi. 5'inci dakikada serbest vuruşu kullanan Trippier, topu ağlara gönderdi ve milli takım kariyerindeki ilk golü kaydetmiş oldu.

İlk yarı İngiltere'nin üstünlüğü tamamlandı.

İkinci yarıda daha iyi oynayan Hırvatistan'da 68'inci dakikada sağ kanattan yapılan ortada topa vuran Ivan Perisic, topu İngiltere ağlarına gönderdi: 1-1.

Maçın normal süresinde başka gol olmayınca son finalisti belirlemek için uzatma bölümüne geçildi.

Uzatmaların ilk devresinde taraflar gol bulamazken ikinci uzatma devresinde 109'uncu dakikada Mandzukic sahneye çıktı ve Hırvatistan'ı 2-1 öne geçirdi.

İngiltere bu gole yanıt veremeyince Hırvatistan tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda finale yükselmeyi başardı. Finale yükselen Hırvatlar büyük bir sevinç yaşadı.

Turu geçen takım finalde Fransa'nın rakibi oldu. Final mücadelesi 15 Temmuz'da oynanacak.

Kaybeden takım ise 14 Temmuz, üçüncülük maçında Belçika'yla karşı karşıya gelecek. (HABER MERKEZİ)