FIFA, Vida soruşturmasını tamamladı

FIFA, bir videodaki ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma açtığı Domagoj Vida için Hırvatistan Futbol Federasyonu'nu uyarmakla yetindi. Beşiktaşlı futbolcu yarı finalde İngiltere'ye karşı oynayabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya maçınından ardından Dinamo Kiev takımında scoutluk yapan Onjen Vukojevic’in paylaştığı bir videoda Domagoj Vida’nın, “Yaşasın Ukrayna!” diye bağırdığı görülmüştü. FIFA, politik mesaj iddiasıyla iki isme soruşturma açtığını duyurmuştu. Yaşanan gelişmeler üzerine Vida’ya 2 maç men ve para cezası verileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Ancak Hırvatistan Futbol Federasyonu bir açıklama yaparak Vida’nın herhangi bir ceza almadığını ve yarı finalde İngiltere'ye karşı oynayabileceğini bildirdi. FIFA ise soruşturma sonrasında yaptığı açıklamada görüntüleri incelediğini ve ceza vermek yerine uyarıda bulunmakla yetineceğini belirtti. Russia Today’e açıklama yapan FIFA’dan bir sözcü “FIFA’nın Vida’ya videodaki açıklaması nedeniyle bir uyarı gönderdiğini doğrulayabiliriz” dedi. Beşiktaş’a transfer olmadan önce Dinamo Kiev’de forma giyen Vida ise siyasi bir mesajı ve kötü bir niyeti olmadığını söylemişti. (Kaynak: Sözcü)

Etiketler FİFA hesap vida