UEFA'dan Galatasaray için yeniden inceleme kararı

UEFA, Galatasaray'la yapılan Finansal Fair Play anlaşmasını yeniden inceleyecek. Karar, UEFA'nın internet sitesinden duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, Galatasaray'ın Finansal Fair Play kapsamında aldığı cezayı ve Sarı kırmızılı kulüp ile yapılan anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldı.

UEFA, Galatasaray'la Finansal Fair Play konusunda imzalanan anlaşmayla ilgili açıklama yaptı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu'nun, anlaşmayı yeniden inceleme kararı aldığı belirtildi.

UEFA, 13 Haziran'da açıkladığı anlaşmaya göre Galatasaray'a; ilk etapta 6 milyon Euro para cezası, bununla birlikte şartlara uyulmaması halinde Galatasaray'a 9 milyon Euro daha para cezası, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi için listeye 25 yerine 21 oyuncu yazılması cezası verildi.

Galatasaray'ın, her geçen sezon mali şartlar yerine getirmesi halinde Şampiyonlar Ligi için oyuncu kaydetme hakkı 1 kişi artacak.

Ayrıca 1'inci yıl en fazla 20 milyon Euro zarar, 2'nci yıl 10 milyon Euro zarar, 3'üncü yılda ise zarar etmemesi şartlarının olduğunu açıklamıştı. (İSTANBUL/DHA)