FIFA’nın istemediği görüntüler ne oluyor?

Turnuvada yayın akışı eleştiriliyor. Alman medyası stadyumlara kendi kameralarını soktu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Kupası'nda grup maçları dolu dizgin devam ederken turnuvanın yayın politikası eleştirilere neden oldu.

Turnuvadaki maç görüntülerinin yayın hakları FIFA'da. Pozisyon tekrarlarını göstermediği için seyircilerin tepkisiyle karşılaşan turnuvada Alman medyası kendi 'çözümünü' üretti. Stadyumlara kendi kameralarını sokan Alman medyası, FIFA'nın göstermediği görüntülere de yer veriyor. TRT ise, turnuva yetkililerinden gelen görüntüleri olduğu gibi kullandığını açıkladı.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu köşesinde konuyla ilgili olarak, "Karşılaşmaların yayın hakkı FIFA’da ve o hangilerini istiyorsa, onlar yayınlanıyor. Maç esnasında ekrana gelen bir kavga ya da tuhaf durumlar (Mesela Löw’ün ilginç el hareketleri!) bize gösterilecek mi? Alman ARD kanalı, bunu çözmüş. Statlara kendi kamerasını sokuyor. Yayın merkezi Moskova’da değil, Almanya Baden-Baden’de... Bu sayede, FIFA’nın göstermek istemediği görüntüleri yayınlama şansına sahip. Peki TRT nasıl yayın yapıyor?

TRT Spor yetkililerine sordum ve şu yanıtı aldım: “Dünya Kupası prodüksiyon ekibinin rejisine müdahalemiz söz konusu değil. Rusya’dan gelen neyse, biz onu aktarıyoruz. Maçları yerinden anlatıyoruz, böyle bir filtreleme konusunda spikerlerimizden şikayet gelmedi. Saha dışında kendi ekiplerimizin aldığı görüntülerle ilgili bir sıkıntı yaşamadık" dedi.