Ali Koç, Finansal Fair Play için İsviçre'de

Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü Damien Comolli'yi İstanbul'a getiren Ali Koç İsviçre'ye gidiyor. Gündemde finansal fair play var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe kulübünün yeni başkanı Ali Koç finansal fair play anlaşmasıyla ilgili koşulları UEFA yetkilileriyle konuşmak  için İsviçre'ye gidiyor.

UEFA'DAN HİBE İÇİN KOLAYLIK TALEBİ

Gazete Habertürk’ün haberine göre, Koç, Fenerbahçe'nin bir dernek olduğunu, 3 yılda bir seçim olduğunu ve kendilerinin yapacakları maddi katkının dışarıdan gelen yatırımcı ile aynı şey olmadığını UEFA'ya anlatacak ve bu yüzden kulübe yapacağı hibe için kolaylık isteyecek.

EN ÖNEMLİ KONU BONSERVİS DENKLİĞİ

En önemli gündem maddelerinden biri olan bütçede bonservis denkliği sağlanması konusunda garanti verecek olan Koç ve kurmayları özellikle kazanılan bonservis bedeli kadar harcama yapabilme kısıtlamasının kaldırılması için yoğun çaba gösterecek. Buradan bir sonuç alınacağına inanan Fenerbahçe Başkanı, bu şekilde takımı revize etme konusunda daha rahat hareket edebilmeyi hedefliyor. Anlaşma şartlarını yumuşatmayı hedefleyen Ali Koç, yoğun temposunda en çok bu konu başlığına önem veriyor.

İlk icraat olarak dün Sarı-Lacivertliler'in yeni sportif direktörü Damien Comolli'yi, İstanbul'a getiren yeni yönetim  7-8 Ağustos'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi ön elemesi için kollarını sıvarken transfer çalışmaları da kısa sürede hızlanacak.

.