Stada alınmayan Bucaspor taraftarları kıraathaneye saldırdı

Bodrumspor maçına alınmayan Bucasporlu taraftarlar, bir kıraathaneye taş, şişe ve sopalarla saldırdı. Kıraathane sahibi Turan Mun, "Bize saldırıldığına hiçbir anlam veremiyoruz. Hiçbir tezahürat yapmadık" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta oynanan Bucaspor-Bodrumspor maçına alınmayan Bucasporlu taraftarlar ellerindeki taş, şişe ve sopalarla Bodrum Sanayi Bölgesi'ndeki Çınar Kıraathanesi’ne saldırdı. Kıraathane sahibi Turan Mun "Burada bir sürü mekan varken neden sadece bize saldırıldığına hiçbir anlam veremiyoruz. Hiçbir tezahürat yapmadık. Ne Bodrumsporluyuz, ne Bucasporlu’’ dedi.

Turan Mun'un zararını karşılayacaklarını söyleyen Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, "Normalde biz Bucasporla kardeş takımız. Bu tip insanlar, bu dostluğa gölge vurmak istiyorlar ama bunu başaramazlar. Böyle bir şanssızlık oldu diyelim" şeklinde konuştu.

'YAŞANANLARA HİÇ BİR ANLAM VEREMİYORUZ'

100- 150 kişilik bir grubun maça alınmadığı için ellerinde taş, sopa ve şişelerle kıraathanesine saldırdığını söyleyen Turan Mun, "Burası Vanlıların kıraathanesi olarak bilinir. Burada oturanlar genelde inşaat işçisidir. Kendi hallerinde otururken bir anda saldırıya uğradı hepsi. Bütün mekanım alt üst oldu. Kapı pencere her yeri kırıp geçtiler. Yaralıların hepsi kafalarından darbe aldı, bacakları kesildi" dedi.

"Yaşananlara hiçbir anlam veremiyoruz" diyen Mun, "Bu olaydan dolayı çok üzgün ve şaşkın durumdayız. Bize neden saldırıldığını anlamış değiliz. Şu anda hiçbir muhatap bulamıyoruz. Burada bir sürü mekan varken neden sadece bize saldırıldığına hiçbir anlam veremiyoruz. Hiçbir tezahürat yapmadık. Ne Bodrumsporluyuz, ne Bucasporlu" diye konuştu.

'STADA ALINACAK TARAFTAR SAYISI ÖNCEDEN BELİRLENMİŞTİ'

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ise yaşananlarla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Bunlar fanatik taraftarlar, mağlubiyeti hazmedemediklerinden yaptılar. Bizim deplasman seyircisine ayırabileceğimiz kontenjan sayısı 232’dir. Bu resmi olarak federasyon tarafından belirlenen bir rakam. Daha önce de yazıyla daha fazla taraftar alamayacağımızı bildirmiştik. Ancak resmi olarak gelen 5 otobüs dışında diğer taraftarlar da kendi imkanlarıyla kaçak olarak geldi. Dolayısıyla resmi olarak gelenlerin dışındakiler alınmadı. Bunlar art niyetli, futbol teröristi dediğimiz holigan taraftarlar ve amaçları gelip şehri karıştırmak. Bunların derdi futbol seyretmek falan değil."

'KAHVE SAHİBİNİN ZARARINI KARŞILAYACAĞIZ'

Kıraathane dışında da yaralılar olduğunu söyleyen Karakaya, "Ne yazık ki kahvedeki yaralılar dışında da yaralılar var. Biz belediye başkanının talimatı doğrultusunda kahve sahibinin bütün masraflarını karşılayacağız. Normalde biz Bucasporla kardeş takımız. Bu tip insanlar, bu dostluğa gölge vurmak istiyorlar ama bunu başaramazlar. Böyle bir şanssızlık oldu diyelim" şeklinde konuştu.

Kahvede yaralanan Fesih Mun, Nejat Yalçın, Doğukan Polat ve Gökhan Kazan tedavileri yapılmak üzere Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kahve dışında da 2’si polis olmak üzere 20’ye yakın yaralı olduğu bilgisi verildi.

DHA'nın haberine göre, stada giremeyen Bucaspor taraftarları, dışarıdan Bodrum tribünlerine taş attı. Polis ve taş atan taraftarlar arasında arbede yaşandı. Bodrumspor'un 2'nci golünden sonra Bucasporlu bir taraftar da sahaya koltuk fırlattı, ardından da sahaya girdi. Bu taraftar emniyet güçleri tarafından dışarı çıkartıldı. Karşılaşma Bodrumspor'un 6-2'lik galibiyetiyle sonuçlandı. (DUVAR)