Avrupa Ligi çeyrek finalinde ev sahiplerinin gecesi

Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçlarında bütün ev sahibi ekipler rövanş maçları öncesi avantajlı skorlar elde ettiler. 11 gol atmayı başaran ev sahiplerine deplasman takımları sadece 3 golle karşılık verebildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçları bu gece oynandı. Eşleşmelerde sahasında oynayan bütün takımlar sahadan galibiyetle ayrılmayı başardılar. Arsenal ve Lazio 4'er, Atletico Madrid 2 ve RB Leipzig de tek golle galip gelerek ikinci maçlar öncesi avantajı elde ettiler.

Arsenal'in sahası Emirates Stadı'nda oynanan maçta 'Topçular'ın rakibi Rus temsilcisi CSKA Moskova'ydı. Çok tempolu başlayan karşılaşmada ilk gol 9'uncu dakikada Ramsey'in ayağından geldi ev sahibi ekip bu golle 1-0 öne geçti. Daha sonra 35'inci dakikaya kadar 4 gol daha atıldı. 15'te konuk ekip Golovin'in serbest vuruştan attığı nefis golle eşitliği sağladı fakat Arsenal'in Lacazette(2) ve Ramsey'in ayağından bulduğu gollere engel olamadı.

4-1 Arsenal'in lehine biten ilk yarının ardından ikinci yarıda tempo düştü. CSKA, maç boyunca Ahmed Moussa ile Arsenal defansını zorladı fakat Nijeryalı oyuncusu son vuruşlarda kötü olunca takımı adına sonuç elde edemedi. Arsenal ise rahat tempoda oynadığı maçta gol pozisyonları üretti ancak bunlardan hiçbirinde başarılı olamadı ve maç 4-1 sona erdi. Mesut Özil maçta 2 golün asistini yaptı.

Atletico Madrid, 80 bin kişilik Wanda Metropolitan Stadı'nda ağırladığı Sporting Lisbon'u eli boş gönderdi. Madrid ekibi henüz 22'inci saniyede Koke'nin golüyle öne geçti. Devrenin sonlarına doğru Griezmann'la farkı ikiye çıkaran Atletico, karşılaşmayı da bu şekilde tamamlamayı başardı ve büyük bir avantaj elde etti.

Gecenin en gollü maçı İtalya'da Roma Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Lazio evinde Salzburg'u 4-2 mağlup ederek rakibinin Avrupa'daki 19 maçlık yenilmezlik serisine de son vermiş oldu.

Lazio maçta Luliç ile 8'de 1-0 öne geçti. Konuk Salzburg 30'da eşitliği yakaladı: 1-1. Bu ilk yarının da skoru oldu. İkinci yarıya hızlı başlayan Lazio 49'da Parolo ile 2-1 öne geçse de 71'de Salzburg'un Japon oyuncusu Minamino durumu eşitledi: 2-2.

Lazio çok geçmeden 2 dakikada içerisinde önce Felipe, sonra da İmmobile ile 2 gol daha buldu ve maçı 4-2 önde tamamladı.

Gecenin son maçı Almanya'da RB Leipzig ile Marsilya arasındaydı. Leipzig, Timo Verner'in attığı golle mücadeleyi 1-0 önde tamamlayarak rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmeyi bildi.

Tüm maçların rövanşları 12 Nisan Perşembe gecesi oynanacak. Avrupa Ligi'nde şampiyon olan takımsa gelecek yıl doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. (HABER MERKEZİ)