Amedspor'a kayyım yok, deplasman yasağı devam!

Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen müfettişlerin inceleme yaptığını olduğunu doğruladı. Edemen, bu durumun takıma kayyım atanacağı anlamı taşımadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Medyada 'Amedspor’a kayyım atanacağı' yönünde haberler çıkması üzerine Gazete Duvar’a açıklama yapan Amedspor Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, “Haber çıktıktan sonra telefonlarımız susmadı ancak ortada bir şey yok” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiğini doğrulayan Edemen, “Amedsporla ilgili evraklar istediler, verdik. Müfettişlerin incelemesi devam ediyor. Bu Amedspor’a kayyım atanacağı anlamına gelmiyor. Ancak sezon ortasında İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin görevlendirilmesi bizi düşündürüyor. Sivasspor deplasman maçına taraftar yasağı nedeniyle çıkmamıştık. Bu nedenle de müfettiş görevlendirmiş olabilirler” şeklinde konuştu.

HER ŞEY OLABİLİR

Deplasman maçlarına taraftarının alınmamasını protesto etmek amacıyla sahaya çıkmayan Amedspor’a, Afrin operasyonuna destek vermek amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu’nca hazırlanan, “Kalbimizle, duamızla Mehmetçiğin yanındayız” pankartıyla çıkmak istemediği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak bir hafta sonra Amedspor, kendi sahasında aynı pankartla maça çıkmıştı.

Çıkan haberleri de değerlendiren Edemen, “Muhabir ‘Kayyım atanabilir mi’ diye sordu, ben de ‘Her şey olabilir’ diye cevap verdim. Hakikaten de ülkede her an her şey olabilir. İçişleri Bakanlığı’nın sezon ortasında müfettiş görevlendirmesi alışıldık bir durum değil. Çünkü kulüpler sezon sonunda gerekli denetime tabi tutulur. Bu nedenle gerçekleşen denetimi iyi niyetli olarak değerlendirmiyoruz. Ama bizim her şeyimiz tamamdır, prosedüre uygundur. Bu konuda bir çekincemiz yok.”

TARAFTARA DEPLASMAN YİNE YASAK

Cumartesi günü Kocaeli Birlik ile karşılaşacak olan Amedspor’un taraftarına yine yasak getirildi. Kocaeli Birlik ile saat 13.00’da karşılaşacak Amedspor sahaya taraftarın desteğinden yoksun olarak çıkacak.

Takımın iki önemli oyuncusu Oğuz Çetinkaya ile Mansur Çalar ise sarı kart cezalısı oldukları için Kocaeli Birlik maçında forma giyemeyecek.

Teknik Direktör Ahmet Akcan ile yollarını ayıran Amedspor takımının başında yine İbrahim Cezayir bulunacak. Cezayir yönetiminde Eyüpspor ile karşılaşan Amedspor, kendi sahasında maçı 4-1 kazanmıştı. (DUVAR)