UEFA, Şampiyonlar Ligi'ndeki format değişikliklerini açıkladı

Şampiyonlar Ligi'nin formatında gelecek sezonda itibaren değişiklikler yapılacak. Grup aşamasına 26 takım doğrudan katılacak. Spor Toto Süper Lig şampiyonu gruplarda doğrudan yer alırken, lig ikincisi 2'nci ön eleme turundan turnuvaya katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren uygulanacak değişiklikleri açıkladı.

Goal'ün haberine göre, 26 takım Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasına doğrudan katılacak. UEFA'nın ülkeler sıralamasında ilk dört sırada bulunan İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya'nın en üst liglerini ilk dört sırada tamamlayan 16 takım, beş ve altıncı sırada yer alan Fransa ile Rusya'nın liglerindeki ilk iki sırayı alan toplam 4 takım, gruplarda doğrudan yer alacak.

Ülkeler sıralamasında yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu sırada yer alan Portekiz, Ukrayna, Belçika ve Türkiye'deki liglerde şampiyon olan 4 takımın yanı sıra, UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonları da gruplara doğrudan katılacak. Kalan 6 takımsa eleme turlarıyla belirlenecek.

Bir önceki formatta Avrupa Ligi'ni kazanan takım, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazanıyordu. Yeni formatla birlikte doğrudan katılım hakkı kazanıyor.

TÜRKİYE'DE ŞAMPİYON DİREK KATILACAK

Türkiye, yeni formatta da Şampiyonlar Ligi'ne iki kontenjan elde etti. Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında onuncu sıradaki yerini kaybetmediği sürece Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına doğrudan katılacak.

Ligi ikinci bitiren takım ise 2. ön eleme turundan itibaren turnuvaya giriş yapacak.

İKİ TORBA OLACAK

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ise iki ayrı torba olacak. UEFA ülkeler sıralamasında 11 ve daha aşağısında bulunan ülkelerin takımları, "Şampiyonlar Yolu"nda; UEFA ülkeler sıralamasında beşinci ve altıncı sırada yer alan ülkelerin üçüncüleri ile, yedinci sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin ikincileri ise "Lig Yolu"nda yer alacak.

Yani Türkiye, onuncu sıradan geriye düşmemesi durumunda Süper Lig'i ikinci tamamlayan takım, "Lig Yolu"na katılacak.

Şampiyonlar Yolu torbasından toplamda 4 takım , UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmaya hak kazanacak. Bu torbadaki takımlar, grup aşamasına kalabilmek için şu turları geçmek zorunda:

- Ön eleme turu

- 1. eleme turu

- 2. eleme turu

- 3. eleme turu

- Play-off turu