Fenerbahçe evinde sahadan galip ayrıldı!

Süper Lig 22. hafta maçında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor'u 3-0 yenerek haftayı kayıpsız geçti. Giulinao attığı iki golle taraftarın büyük beğenisini topladı.

HASAN ALİ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynan maçın 82'nci dakikasında sarı kart gören Hasan Ali Kaldırım cezalı duruma düştü. Hasan Ali, ligin 23'üncü haftasında oynanacak Beşiktaş maçında görev alamayacak.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''İçerideki puan grafiği standardın altında. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Bunu başardık. Bunun sevincini yaşıyorum. Başakşehir maçında oynadığımız oyunun benzerini oynayarak sahadaydık. 90+2'nci dakikada aynı baskıya devam eden takımda ufak değişiklikler yaparak sahadaydık. Bu takım küçük oynamalarla çok iddialı söylüyorum, Avrupa şampiyonluğuna kadar gider. Bu maçın 1 hafta sonrasında toparlanması gereken Alanyaspor karşısında ilk yarıdaki oynadığımız oyunla normal şartlarda Alanyaspor'un devreyi 3-1 önde kapatması gerekiyordu. Bu futbolla 3, 4 hafta sonra çok iyi oynayıp kaybettik havalarına girebiliriz. Böyle olursa şampiyonluk da hayal olur. Alanyaspor hep oyunun içindeydi. İkinci yarıda bunu düzelttiğimizi söyleyebilirim. Rakibin ilk yarıda bulduğu kolay gol pozisyonları, ikinci yarıda oluşmadı. Maçın bütününe bakıldığında oyun standardımızın dışında olduğumuzu söyleyebilirim'' dedi.

'BEŞİKTAŞ'IN GÜÇ KAYBI OLACAĞINI SANMIYORUM'

Süper Lig'in 23'üncü haftasında oynanacak Beşiktaş derbisi ile ilgili konuşan Kocaman şu ifadeleri kullandı: ''Maça 8 gün var. Köprünün altından çok sular akacak. Önce bir sakinleşip ne oluyor diye etrafa bakıp sonrasında Beşiktaş maçına odaklanacağız. Pepe ve Talisca oynamayacak. Benim takımımda ana kadroda oynama ihtimali olan 4, 5 oyuncudan yoksun olarak gidiyorduk. Bunu dillendirmemeye çalıştım. Beşiktaş gibi son 2 yılın şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'nde grubu lider bitiren bir takımın oyuncu eksikliği hissedeceğini düşünmüyorum. Kendi sahalarında oynayacaklar, güç kaybı olacağını sanmıyorum.

'FENERBAHÇE'NİN İKİNCİ GOLÜ NET OFSAYT'

Aykut Kocmaan'ı ve Fenerbahçe'yi aldıkları galibiyetten dolayı tebrik eden Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ''5'inci dakikada Fernandes'le yakaladığımız pozisyonu gol yapsak, direncimiz artabilirdi. Geçen hafta lideri yenen Fenerbahçe'nin golden sonra coşkusu arttı," diyerek başladığı konuşmasının devamında şunları söyledi:

''Çünkü taraftarını tribüne topladı ve bizim mutlaka gol bulmamız gerekiyordu. Çünkü bu maç 0-0 gitmezdi. Pozisyon yakaladık ama atamadık. Fenerbahçe'nin ikinci golü net ofsayt. Kardemir Karabükspor maçında 2 kırmızı kart vermesi gerekiyordu hakemin vermedi. Hakemlerimiz formsuz. Biz mağlubiyeti hak eden bir oyun oynadık. Hakemler de bunda etkin oluyor. Buradaki Gençlerbirliği maçında da Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı ancak verilmeyen kırmızı kart vardı. Bugün Fenerbahçe'nin de golünü vermedi hakem. Bir formsuzluk var. Ya çalmaktan korkuyorlar, idare etmenin peşindeler'' diye konuştu. (İSTANBUL-DHA)