Halim Okta: Kendi maaşımdan önce Can'a para ödenmesini tercih ederdim

Karşıyaka'da forma giyen Can Erdem, alacaklarını tahsil edemediği için takımdan ayrıldı. Karşıyaka Teknik Direktörü Halim Okta ise, kendisi ve teknik heyetten önce takımın en golcü futbolcusu olan Erdem'e ödeme yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ilk yarıyı düşme hattında tamamlayan Karşıyaka'da, ücreti ödenmeyen Can Erdem takımdan ayrıldı. Karşıyaka Teknik Direktörü Halim Okta, "Kendi maaşım ve takımın en önemli futbolcularından birinin alacağı konusunda tercih yapma hakkım olsa, tercihimi Can'a para ödenerek kadroda tutulmasından yana kullanırdım" dedi.

Karşıyaka'da alacağı ödenmediği için serbest kalma hakkı kazanıp antrenmanlara çıkmayan Can Erdem, arkadaşlarına veda etti. Geçen sezon 17, bu sezonun ilk yarısında da 8 gol atan Erdem, takımın en golcü futbolcusuydu.

Can Erdem'i kadroda tutmak için, dün basketbol takımının oynadığı Beşiktaş Sompo Japan maçının 50 bin lira hasılatını hesabına yatıran yönetimin son dakika çabası da yetmedi. Erdem'in kendisine para ödenmezken kaleci Erhan ve teknik heyete 140 bin lira ödeme yapılmasına tepkili olduğu belirtildi.

'TERCİHİMİ TAKIMIN EN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ İÇİN KULLANIRDIM'

Can Erdem'in ayrılmasının ardından Karşıyaka Teknik Direktörü Halim Okta, açıklama yaptı.

Geçen hafta yönetimden bireysel olarak 25 bin TL maaş ödemesi aldığını söyleyen Okta, "Ben ve yardımcılarımın geçen hafta aldığı rakam iddia edildiği gibi 140 bin TL değil. Yalnız 25 bin TL aldım. İdari konulara karışamam ama teknik direktör olarak kendi maaşım ve takımın en önemli futbolcularından birinin alacağı konusunda tercih yapma hakkım olsa tercihimi Can'a para ödenerek kadroda tutulmasından yana kullanırdım" şeklinde konuştu. (İZMİR/DHA)