Irkçı taraftarlara Auschwitz gezisi!

Futbol takımı Lazio'nun ırkçı taraftar grubu, Romalılara 'hakaret' amaçlı, Yahudi Soykırımı'nın simgelerinden Anne Frank'a Roma forması giydirdi. Tepki çeken ırkçı hareket sonucu, her yıl 200 taraftar Auschwitz'e götürülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taraftarlarının 'Anne Frank' eylemi tepki çeken İtalyan futbol takımı Lazio her yıl 200 taraftarını Auschwitz'e götürme kararı aldı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, İtalya'da Serie A'nın önde gelen takımlarından Lazio'nun fanatik taraftar grubunun, ezeli rakipleri Roma'nın taraftarlarına "hakaret" amacıyla Yahudi Soykırımı'nın simge isimlerinden Anne Frank'ın fotoğrafını kullanması büyük tepki çekti.

'ÜLKEMİZ İÇİN ALARM VERİCİ'

Roma Yahudi Cemaati Başkanı Ruth Dureghello Twitter'a yazdığı mesajda Lazio taraftarlarına tepki göstererek, "Futbol bu değil, spor bu değil. Yahudi düşmanları sahalardan dışarı" dedi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da bir açıklama yaparak, "Anne Frank'ın yüzü ve günlüğünün sayfaları, Nazi barbarlığı nedeniyle çektiği acıların ve ölümünün hikayesi tüm dünyayı duygulandırmıştır. Onun resmini hakaret ve tehdit maksadıyla kullanmak, insanlık dışı olmanın yanı sıra, ülkemiz açısından alarm vericidir" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

İtalya Futbol Federasyonu ve güvenlik güçleri olayla ilgili olarak inceleme başlattı. İtalya Spor Bakanı Luca Lotti de 'sorumluların en kısa zamanda bulunup cezalandırılmaları için çalışıldığını' açıkladı.

Lazio taraftarları, Pazar günü Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Cagliari maçı sırasında stadın cam bölmelerine Anne Frank'ın fotomontajla Roma forması giydirilmiş resimlerini yapıştırdı ve "Romalılar Yahudi" gibi ırkçı yazılar da yazdılar.

Lotito, taraftarlarını Yahudi Soykırımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla, 'her yıl 200 kişilik bir taraftar grubunu Nazi toplama kampı Auschwitz'e götüreceklerini' açıkladı.