Fenerbahçe'den TFF'ye milli takım şikayeti

Fenerbahçe'den Türkiye Futbol Federasyonu'na milli takım tepki mektubu: Objektiflikten uzak oyuncu seçimine ilişkin anlayıştan derhal vazgeçilmesini arzu ediyoruz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 21 Yaş Altı Ligi'nde en yakın takipçilerine 6 puan fark atmalarına rağmen sarı-lacivertli takımdan oyuncu alınmamasına tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım'ın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Eğer sporcular ve kulüpler sportif başarıları ile orantılı bir şekilde milli takımlarda temsil olanağına sahip olamayacak, başarılı altyapıların sportif performansı yerine milli takım seçmelerinde objektif olmayan kriterler esas alınacak ise kulübümüzün de altyapılara yatırım yapma anlayışını revize etmesi bir gereklilik olacaktır. Bu itibarla özellikle 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın seçimindeki çarpıklığa dikkatinizi çekiyor, Türk futbolunun gelişimine hiçbir katkısı olmayacak, objektiflikten uzak oyuncu seçimine ilişkin anlayıştan derhal vazgeçilerek milli takımlara oyuncu seçiminde adil bir anlayışın hâkim olmasını ve bu anlayış ile söz konusu kriterlerin yeniden gözden geçirilmesini arzu ediyoruz."

(DHA)