Konak tribünlerinde kardeşlik mesajları

100 Suriyeli mülteci Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın maçına taraftar olarak katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, bugün oynanan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı-Antalya Döşemealtı Belediyespor maçına İzmir'de yaşayan mültecileri davet etti. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 100 Suriyeli mülteci Konak Belediyesi'nin sağladığı otobüslerle stada götürüldü.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Kent Konseyi Mülteci Meclisi tarafından hazırlanan "Savaşlara Hayır, Yaşasın Spor Kardeşliği" yazılı pankart maçtan önce saha içine asıldı. Maç başladıktan sonra da Suriyeli mülteciler ise İzmir'de Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği yazılı pankartlarını tribüne astı.

Tribünde yer alan sporcuların yakınları ve diğer izleyiciler ile birlikte Konak lehine sloganlar atan Suriyeliler, maç bitiminde saha içine girerek kadın futbolcular ve teknik heyetle fotoğraf çektirdi.

Kent Konseyi başkanı ve yöneticileri, Mülteci Meclisi Başkanı ve Spor Çalışma Grubu üyeleri ve Suriyeli mülteciler bir sonraki maçta buluşmak için sözleştiler.

BENZER ORGANİZASYONLAR DEVAM EDECEK

Sporun birleştirici gücüne inandıklarını, sporu ırkçılığa, ötekileştirmeye karşı dayanışmayı büyütmenin bir aracı olarak gördüklerini belirten Kent Konseyi Mülteci Meclisi Spor Çalışma Grubu, benzer organizasyonlar yapacak.

Mülteci Meclisi Spor Çalışma Grubu, mültecilerin kent yaşamına entegrasyonuna sporla katkı sunmak için önümüzdeki süreçte mülteciler ve spor paneli, film gösterimleri, Wings For Life World Run Organizasyonu için mülteci koşu takımı kurulması, futbol turnuvası düzenlenmesi, 23 Nisan'da çocuk şenliği yapılması, Bornova Buz Pisti'nde Suriyeli mülteci çocuklarla etkinlik ayılması gibi bir dizi çalışma yürüteceğini bilgisini verdi.