Van Persie'den şort açıklaması

Robin van Persie Beşiktaş-Fenerbahçe darbesinde çok tartışılan hareketine dair açıklama yaptı: Maç nasıl buraya geldi anlamadım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine damgasını vuran Robin van Persie ile Oğuzhan Özyakup arasındaki gerilimin nedeni açıklandı.

Beşiktaş kaptanının 9. dakikada yaşanan bir pozisyon sonrası elini burnuna götürerek kendini beğenmiş, kibirli, burnu havada anlamına gelen “Stuck-Up” işareti kavganın fitilini ateşlediği iddia edildi.

Mynet'te yer alan habere göre, maçın ardından Robin Van Persie, takım arkadaşları ve kulüp yetkilileri ile değerlendirmelerde bulundu. Hollandalı futbolcu hem Tosiç hem de Oğuzhan ile yaşadığı gerginlikle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin profesyonelce düşünmesi lazım. Bu durumu güç gösterisine çevirmek doğru değil. Profesyonellikte şu var. Biz futbolcular kendimize alan oluşturmak için mücadele ederiz, temasta bulunuruz. Ama bunu bir güç gösterisine dönüştürmek anlamsız. Sahada bir oyun var. Avantaj elde eden avantajını kullanır. Maç nasıl buraya geldi anlamadım.”

Van Persie’nin Oğuzhan ile ilgili ise “Biz artık iyi arkadaş değiliz. Yaptıklarını görmüyor musunuz? Çok saygısız” yorumunu yaptığı öğrenildi.