Amedspor maçına giden tribün lideri: Bize gösterildiği gibi değil

Amedsporlularla diyalog kurduğu için tepki gördüğünü açıklayan Zonguldaklı taraftar Sercan Akar, Duvar'a konuştu: "Diyarbakırlılara terörist diyen insanlar gelip görsün... Onlar bizi kardeşleri gibi karşıladılar.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Amedspor ve Zonguldak Kömürspor müsabakası önceki gün oynandı. Amedspor maçı 2-0 maçı kazandı. Maç öncesi Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'taki Zonguldak Kömürspor’un taraftar grubu 'Ultras Elmas'ın Diyarbakır'a gitmesine medya üzerinde büyük tepkiler gelmişti. Amedspor'la dostluk mesajı paylaşan tribün lideri Sercan Akar maçın ardından, Gazete Duvar'a konuştu. Akar, "Diyarbakır'a fotoğraf çektirmek için gideceğim, bu topraklara barış gelsin" diyor.

14568067_1766284633588969_1148291184332768094_n-002 Amedspor ve Zonguldak Kömürspor taraftarları birlikte yemek yedi...

'BU KADAR İLGİ BEKLEMİYORDUK'

Amedspor ve Zonguldak Kömürspor müsabakasını izlemek için Diyarbakır'a giden Zonguldak Kömürspor taraftar grubundan Sercan Akar, "Kim ne derse desin biz kendi kardeşlerimizle buluşacağız" diyerek şunları söyledi: “Biz Diyarbakır'a ne kırmaya ne de vurmaya gittik. Sonuçta kendi topraklarımız olan vatanın bütünlüğünde yaşayan kardeşlerimizin yanına gittik. Bu yüzden hiçbir çekincemiz yok. Burada Zonguldak Kömürspor’un bütün taraftarı Amedspor yönetim heyeti ve taraftar grupları tarafından kardeşçe karşılandı. Türkiye'nin her yerine gittiğimiz gibi Diyarbakır'a da gittik. Yarın maçlarımız Muş'ta, Van'da Türkiye'nin neresinde olursa olsun oraya da gideceğiz. Biz gittiğimiz yerlerde nasıl karşılanırız bilmiyoruz. Her maç öncesi dostluk mesajları veriliyor. Ama maçın akıbetine göre durum değişebiliyor. Provokasyonlar olabiliyor. Diyarbakır'a gittiğimizde bizi çok iyi karşıladılar. Bu kadar ilgiyi beklemiyorduk. Stadyumun girişinde 'hoş geldiniz', 'nasılsınız', 'buyurun sizin yeriniz burası' diyerek bizi sanatçılar gibi karşıladır. Birlikte yemek yedik. Böyle insanlar tanıdığımız için çok mutlu olduk. Dernek başkanı Ramazan abi, tribün lideri Miraç kardeşimiz bizimle çok güzel ilgilendiler. Çok hoşnut olduk. Diyarbakır'a bu sefer fotoğraf çekmek için de gideceğim. Kim ne derse desin umurumuzda bile değil.”

'UMARIM HERKES BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜR BU TOPRAKLARA BARIŞ GELİR'

Medya üzerinden kendilerine yapılan eleştirileri dikkate almadıklarını söyleyen Akar, "umarım herkes bizim gibi düşünür ve bu topraklara barış gelir" diyor. Akar, medyada kendilerine yönelik eleştirilere şu cevabı verdi: “Yüz kişiden bir kişi eleştiri yapar. Bunu dikkate almıyoruz. Kardeşlerimizle her yerde görüşürüz. Çok güzel şeyler yaptığımızda bile mutlaka bizi eleştirenler oluyor. Mesela köy okullarına kitap, kırtasiye yardımı yapıyoruz. İnsanlar 'şov yapıyorsunuz' diye bizi eleştiriyor. Bunu diyenler mutlaka çıkıyor. Bizi Amedspor maçına gittiğimiz için eleştirenler mutlaka gitsin Diyarbakır'ı görsün. Her şey medyada göründüğü gibi değil. Medya olayları istediği gibi çarpıtabiliyor. Bir taraf insanları 'mağdur' gösterirken diğer taraf 'terörist' ilan ediyor. Olaylara ortadan ve objektif bakmak gerekiyor. Biz de Zonguldak Kömürspor'un taraftar grubu olarak olaya ortadan baktık. Biz oraya giderken ne onlara yalakalık yaptık ne de onları düşman olarak gördük. Gittik, gördük, hepsi de sağ olsunlar dostmuş. Her şey bize küçüklükten beri gösterilen gibi değil. Biz burada önyargıları da kırmış olduk. Kendi içimizdeki tabuları yıktık. Biz hiçbir şey yapmadık. Diyarbakırlılar bize gerçeği gösterdiler. Yapılan bu eleştirilere karşı 'barış'tan başka bir şey söylemiyorum. Eğer insanlar bu barış kelimesinden rahatsız oluyorsa ya kanla besleniyorlar ya da bu savaştan rant sağlıyorlar. İnsanlar savaşı eleştirmiyorsa insanlıklarını kaybetmiş demektir. Şimdi benim oraya asker olan kardeşim de gidiyor. Niye orada birisini öldürsün ya da neden orada şehit edilsin? Buralar bizim topraklarımız değil mi? Biz taraftar grubu olarak böyle düşünüyoruz. Umarım herkes bizim gibi konuşur da bu topraklara barış gelir.”

Amed'e gittiği için tepki gören Zonguldaklı taraftar: Evet biz vatan hainiyizAmed'e gittiği için tepki gören Zonguldaklı taraftar: Evet biz vatan hainiyiz

14572329_1766284533588979_1808937406811142275_n-001

İki takımın taraftarları böyle poz verdi.

14519843_1766284790255620_767222818423063911_n