Fikret Orman ve Samuel Eto'o PFDK'ya sevk edildi

Antalyaspor'un Eto'o'yla transfer görüşmesi yapan Beşiktaş'ı TFF'ye şikayet etti. Başvurusu üzerine Beşiktaş ve Fikret Orman PFDK'ya sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Kulübü, Başkan Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto'o Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Adriano için düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Samuel Eto'o ile transfer görüşmeleri yaptıklarını söylemişti. Orman'ın açıklamasına tepki gösteren Antalyaspor, PFDK ve Etik Kurul'a başvuracaklarını duyurmuştu.

Antalyaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvurunun ardından Beşiktaş Kulübü, Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi ve Samuel Eto'o PFDK'ye sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya yapılan sevk raporlarında kulübün izni olmadan bir futbolcuyla transfer görüşmesi yapmanın Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Profesyonel Futbolcularına Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 19/6. maddesi aykırı olduğu belirtildi.

Aynı madde nedeniyle, kulübünün izni olmadan transfer görüşmesi yapan Samuel Eto'o'nun da disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

FİKRET ORMAN NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş’ın yeni transferi Adriano Correia için düzenlenen imza töreninde konuşan Fikret Orman, şunları söyledi:

“Eto’o, Ahmet Nur Çebi’ye gelmek istediğini belirtti. Biz de şartları konuştuk. Antalyaspor, ‘Beşiktaş bizimle konuşsun’ diyor. Ne konuşacağız, bizim oyuncu ve para vermek gibi bir niyetimiz yok. Eto’o ile ilgimizi kestik, Antalyaspor’da kalsın topunu oynasın” (DHA)