Muhammed Ali'nin unutulmaz sözleri

Efsane boksör Muhammed Ali'nin akıllara kazınan sözleri.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 74 yaşındaki efsanevi boks şampiyonu Muhammed Ali 3 Haziran'da yaşamını yitirdi. Bokstaki başarılarının yanı sıra ABD'de siyahlara yapılan ayrımcılıkla da mücadele eden Muhammed Ali, Vietnam Savaşı'na gitmeyi de reddetmişti. Haksızlıklara karşı duruşuyla milyonların kalbine taht kuran Muhammed Ali'nin akıllara kazınan sözleri:

- Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım.

- Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur.

- Birçok siyah insanın başı dertte. Ama onlar özgür olmadıkça ben de özgür olamam.

- Rüyalarınızı gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

-  İmkansız, kendilerine verilen dünyanın içinde yaşamayı, onu değiştirmek için gereken enerjiyi keşfetmekten daha kolay bulan küçük insanların ortaya attığı büyük bir sözcüktür.

- O kadar hızlıyım ki, odamda ışığı söndürmeye kalktığımda, ışık sönmeden oturduğum yere dönebiliyorum.

- Ben Amerika'yım. Tanımadığınız yönüyüm onun. Alışın bana. Siyah, öz güvenli, kendinden emin... Benim adım bu, sizin değil. Benim dinim, sizin değil. Benim amaçlarım, sizin değil. Alışın bana.

- Alt tarafı bu da bir iş. Otlar büyür, kuşlar uçar, dalgalar kumları yalar. Ben de insanları döverim.

- İki siyahi adamın dövüşünü birçok beyaz adamın izlemesine boks denir.

- Tek yapabileceğim doğruluk ve dürüstlük için dövüşmek. Hiç kimseyi kurtaramam. Süpermen bir bilim kurgu karakteri, ama ben gerçeğim.

- Ben en iyisiyim. Bunu gözlerimle görmeden önce de söylüyordum. Sakın bana şu işi yapamazsın demeyin. Olanaksız olduğunu anlatmayın. En iyisi olmadığımı söylemeyin. Ben en iyinin de iyisiyim.