Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi

UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçında Sparta Prag'a 4-1 mağlup olan Galatasaray, turnuvaya veda etti.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 3-2 kazandığı maçın rövanşında Çekya'nın Sparta Prag takımına konuk oldu.

İngiliz hakem Anthony Taylor'ın yönettiği maçta, Gary Beswick ve Adam Nunn yardımcı hakem olarak görev yaptı.

Ev sahibi Sparta Prag maça Vindahl, Vitik, Panak, Sorensen, Preciado, Laçi, Kairinen, Wiesner, Olatunji, Kuchta ve Haraslin ilk 11'iyle başladı.

Galatasaray ise Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'ye maça başladı.

Sparta Prag, 8. dakikada Preciado'nun golüyle öne geçti. Orta sahada Kairinen'in ara pasıyla sağ kanattan defansın arkasına sarkan Preciado, ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan yaptığı aşırtma vuruşla, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Preciado ilk maçta da 1 gol ve 1 asiste imza atmıştı.

Galatasaray, 16. dakikada Abdülkerim Bardakcı'nın attığı golle skora denge getirdi. Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Mertens ortasını açtı. Ceza sahasında Davinson Sanchez'in kafa vuruşu kalecinin de müdahalesiyle üst direkten döndü. Dönen topu takip eden Bardakcı, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1

İlk devre 1-1 berabere tamamlandı.

70. dakikada Kaan Ayhan'ın kırmızı kart görmesiyle Galatasaray 10 kişi kaldı.

Sparta Prag, 74. dakikada bir kez daha üstünlüğü sağladı. Sol kanatta Zeleny'nin ortasında, ceza sahasındaki Tuci'nin kafa vuruşunda top yerden sekip ağlara gitti: 2-1

80. dakikada Haraslin'in golüyle skor 3-1'e geldi. Tuci'nin ara pasında sol taraftan defansın arkasına hareketlenen Haraslin, ceza sahasına girdikten sonra çektiği şutla ağları havalandırdı. 

90+7. dakikada Sparta Prag, bir gol daha buldu. Hızlı çıkan Prag, Galatasaray savunmasını ikiye bir yakaladı. Sağ taraftan Laci'nin yerden pasında Kuchta düzgün bir vuruşla fileleri sarstı: 4-1

Maçı 4-1 kazanan Sparta Prag, turu geçti.

(SPOR SERVİSİ)