Sözleşmesi feshedilen şirket tarihi binaya çaktığı demir çubukları sökmeden gitti

Trabzon Müzesi’nin dış cephesinde tadilat yapan şirketin sözleşmesi iptal edildi. Şirket, iskeleyi kaldırırken tarihi binaya çaktığı demirleri sökmedi.

Şirket, Trabzon Müzesi'ne çaktığı demirleri sökmeden gitti
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Kostaki Konağı olarak bilinen Trabzon Müzesi’nde tadilat yapan şirketin sözleşmesi iptal edildi. Şirket, 1900 yıllarda yapılan konağın dış cephesine kurduğu iskeleyi sökerken, iskeleyi sağlamlaştırmak için binaya monte ettiği demir çubukları bırakıp gitti.

CHP'li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, konağın son halini sosyal medya hesabında paylaşarak tepki gösterdi.

ŞİRKETİN SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ

31 Ocak 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi alan şirket, bir süre sonra maddi sıkıntılar yaşayınca sözleşmeyi feshetti. Ardından ikinci bir ihale yapıldı. Bu kez ihaleyi alan şirketin, sözleşmede yer alan kurallara uymadığı ve iş yavaşlattığı ileri sürülerek sözleşme, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Sözleşmenin iptal edildiği bilgisini alan şirket, konağın dış cephesinde tadilat için kurduğu iskeleyi söktü. Ancak, iskelenin dayanıklı ve güvenilir olması için dış cephedeki taşlara monte edilen demir çubukları binada bıraktı.

‘AVRUPA’DA İÇERİ ATARLAR’

Kentin önemli bir turizm merkezi olan Trabzon Müzesi'nin son halini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ortahisar İlçe Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, "Kostaki Konağı’nda iş bırakıldı. İş iskelesi yarıda söküldü gitti. Ama iskeleyi taşıması için o güzelim taşları delerek kullandıkları ayaklar (tijler) yerinde duruyor. Arkadaş  işi bu şekilde kim yaptırdı size? Avrupa'daki tarihi binalara bu şekilde müdahale edeni içeri atarlar. Yazıktır, günahtır" şeklinde yazdı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ise yeni ihalenin kısa sürede yapılacağını ve müzedeki bütün eksikliklerinin giderileceğini açıkladı. (DUVAR)