Soylu'nun kuzeni, çete lideri Kaplan hakkında konuştu: 15 Temmuz gecesi ben çağırdım

Suç örgütü liderliği suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın Süleyman Soylu ile ilişkisi hakkındaki iddialara Sadık Soylu'dan yanıt geldi. Kuzen Soylu 15 Temmuz'da Kaplan'ı çağırdığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayhan Bora Kaplan, 'Suç örgütü lideri olduğu' gerekçesiyle Esenboğa Havalimanı'nda önce yaka paça gözaltına alındı, ardından tutuklandı. Kaplan'ın tutuklanmasının ardından Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu ile ilişkileri gündem oldu. 

Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının 15 Temmuz gecesi Süleyman Soylu tarafından TRT önüne çağırıldığı iddia ediliyordu.

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtlayan kuzen Sadık Soylu, Kaplan'ı kendisinin aradığını açıklayarak "15 Temmuz bir savaştı. Savaşa beraber girdik" dedi.

'SAVAŞA BERABER GİRDİK'

"15 Temmuz gecesi Ayhan Bora Kaplan'ı siz mi arayıp TRT önüne çağırdınız?" sorusuna yanıt veren Sadık Soylu, "15 Temmuz'da TRT'ye gittik. Ayhan'ı ben aradım. 15 Temmuz bir savaştı. Savaşa beraber girdik. Biz Başbakanlık'taydık. Herkesin Başbakanlığa gelmesini istedik. Beni arayan herkes oraya geldi. Ayhan Bora Kaplan zaten oraya gelecekti" sözleriyle o gece yaşananları anlattı.

Ayhan Bora Kaplan dışında 15 Temmuz gecesi çağırdığı başka suç örgütü liderleri olup olmadığı sorusuna ise kuzen Soylu'nun yanıtı şöyle oldu: "15 Temmuz'da zaten herkes geldi. Suç örgütüyle alakamız yok ki. Arkadaşlarımız geldi. Vatandaşlarımız geldi. Akrabalarımız geldi."

Ayhan Bora Kaplan hakkındaki suçlamalar hakkında ise "Ben nerden bileyim. Hiçbir şey bilmiyordum" diyen Sadık Soylu, Kaplan ile en son 4 sene önce yüz yüze görüştüklerini söyledi: "4 sene önce görüştük. Belki de daha uzundur. 6 sene de olabilir."

'DEVLET HER ŞEYİ BİLİR'

Sadık Soylu'ya yöneltilen sorular ve Soylu'nun yanıtlarından bazıları şöyle;

- 15 Temmuz gecesi Ayhan Bora Kaplan ve ekibinin elindeki ağır silahlar dikkat çekiyor. Bu silahları nereden bulmuş olabilirler?

Ben nereden bileyim. Süleyman Bey o zaman İçişleri Bakanı değildi ki. Silahlarla bizim ne alakamız var. Ben bunu nerden bileyim. Devlet her şeyi bilir.

-Bakan Soylu kendisiyle Ayhan Bora Kaplan'ın ilişkilendirilmesine çok sinirlendi.

O akşam biz sokaktaydık. Ödül almamız gerekirken cezalandırılıyoruz. Boşverin.

-Neden cezalandırılıyorsunuz peki?

Ne bileyim. Biz esrarcı mı olmadık, kokainci mi olmadık. Ne derseniz olduk.

-İçişleri Bakanı'nın değişmesinin ardından yapılan bu operasyon kamuoyunda Soylu'ya yönelik bir hamle olarak okundu. Size yönelik bir operasyon mu bu sizce?

Onu söylemek bana yakışmaz. Bakan Bey varken ben bunu söyleyemem. Ayrıca kim konuşuyor ki bunu. FETÖ'cüler konuşuyor sadece. Herkes bizim dostumuz.

-Bora Kaplan'ın yaptığı işlerde sizin üzerinizden eski Bakan Soylu'nun adının kullanıldığı iddia ediliyor. Sizin Bakan Soylu ile adını kullanacak kadar yakın bir ilişkiniz var mı?

Tabii ki yakınlığımız var. Amcamın oğlu kendisi. (HABER MERKEZİ)