Soyer: 'Kemeraltı İzmir’in tek taşı, mücevheri, pırlantasıdır'

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yenileme çalışmaları süren Kemeraltı çarşısında esnafı ziyaret etti. Soyer, "Kemeraltı İzmir’in tek taşı, mücevheri, pırlantasıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren tarihi Kemeraltı çarşısını korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yürütülen çalışmaları inceledi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Tunç Soyer, 770 milyon liralık dev yatırımla yeni yüzyılına hazırlanan çarşıyı “İzmir’in mücevheri” olarak nitelendirdi.

Tarihi çarşıda atık su, yağmur suyu altyapısı, aydınlatma ve gerilim hatları, yollar, teknolojik altyapı, güvenlik gibi birçok alanda baştan aşağı yenileme çalışmaları sürerken Başkan Soyer, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Mahallesi Muhtarı Tamer Yıldırım eşlik etti.

Kemeraltı’nda çok köklü bir altyapı yatırımı yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı İzmir’in tek taşı, mücevheri, pırlantasıdır. Onu pırıl pırıl parlayacağı günlere hazırlamaya çalışıyoruz. 50-60 yıldır dokunulmamış altyapı işine başladık. Her bir sokağın altında neredeyse yeraltı nehirleri inşa ediyoruz. Esnafın dükkânını artık yağmur basmayacak. İlk iki etabı bitti. Bugün son noktalarındayız. Hem muhtarımız hem Esnaf Derneği Başkanımız başından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekçisi oldular. Kemeraltı esnafının yüzünü güldürecek ve bir daha sıkıntı yaşatmayacak bir altyapı yatırımını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra biraz da makyaja başlıyoruz. Süsleyeceğiz, aydınlatacağız, pırıl pırıl, cıvıl cıvıl bir Kemeraltı yaratacağız. Yılbaşına yetiştirme telaşımız var. Bütün İzmir’i yılbaşını Kemeraltı’nda karşılamaya davet ediyoruz. Pişman olmayacaklar. Bambaşka bir Kemeraltı görecekler” dedi.