Soyer: Karadenizliler İzmir’e Karadeniz’in zengin kültürünü taşıyor

Karşıyaka Karadeniz Şenliği Hamsi Şöleni’ne katılan Tunç Soyer, "Karadeniz'den gelen kardeşlerimiz bir yandan İzmirlileşiyorlar ama bir yandan da İzmir'e Karadeniz'in zengin kültürünü taşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14. Karşıyaka Karadeniz Şenliği Hamsi Şöleni’ne katıldı. Soyer, “İzmir’i İzmir yapan o zenginliğin parçalarından biri de Karadenizliler. İyi ki varsınız. İzmir sizinle güzel, güçlü, geleceğe daha umutla bakıyor” dedi.

Soyer’e Konfederasyon’un Onursal Başkanı, Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Karadenizliler Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu, konfederasyona bağlı federasyonların başkanları ile temsilcileri de eşlik etti. Karadeniz Bölgesi’ne özgü yemeklerden tadan Soyer, yurttaşlarla horon oynadı.

Soyer, “Karadeniz’in dört bir köşesinden gelen kardeşlerimiz bir yandan İzmirlileşiyorlar ama bir yandan da İzmir’e Karadeniz’in zengin kültürünü taşıyorlar. İzmir’i İzmir yapan o zenginliğin parçalarından biri de Karadenizliler. İyi ki varsınız. İzmir sizinle güzel, güçlü, geleceğe daha umutla bakıyor” diye konuştu.