'Sosyal konut' projesinde çelişkili açıklamalar kaldırıldı

TOKİ'nin internet sitesinde sosyal konut projesinde taksit ödemeleriyle ilgili çelişkili ifadelere yer verildi. Sitede bugün yapılan güncellemeye göre taksit ödemeleri kuradan sonra başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne başvurular dün itibarıyla başladı. Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri, 14 Eylül- 31 Ekim arasında başvuruları kabul edecek. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Proje tanıtımı ilk olarak TOKİ’nin internet sitesinde yapılmış ve burada taksit ödemelerinin nasıl yapılacağıyla ilgili çelişkili ifadeler yer almıştı. Sitenin ilk halinde "Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır" ve "Taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde konut satışı yapılacaktır" ifadeleri birlikte yer alırken bugün yapılan değişiklikle yalnızca ilk açıklama sitede kaldı. Buna göre, kuradan bir ay sonra hak sahipleri taksit ödemelerine başlayacak.

TAKSİTLER SABİT OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyle ilgili aylık taksit tutarlarının sabit kalmayacağı yönünde bir açıklamada bulunmuştu. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki “Memur Maaş Artış Oranı” dikkate alınarak aylık taksit ödemelerinde artış yapılacak. Öte yandan TOKİ'nin internet sitesinde "Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemelidir" ifadesi de bulunuyordu. Bugün yapılan değişiklikle bu ifade de siteden kaldırılarak Erdoğan'ın açıkladığı gibi taksitlerde yılda iki kez artış yapılacağı ifade edildi. 

850 BİN LİRALIK KONUTLARDA ÖDEMELER 3187 LİRADAN BAŞLAYACAK

Projeye göre, 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacak. İlk etap 2 yılda tamamlanacak. 2+1 konutların fiyatı 608 bin lira olacak. Ödemeleri ise 2280 liralık taksitlerle 240 vadeyle yapılacak. 850 bin liralık 3+1 konutlarda da ödemeler 3187 liradan başlayacak.

Sosyal konut projesine başvurmak isteyenlerin proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi, kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutu bulunmaması gerekiyor. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1992 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek. (HABER MERKEZİ)