'Sonun Özgecan gibi olacak' tehdidine indirimli hapis ve tahliye

Tiktok üzerinden bir kadını kılıçla tehdit ederek "Onu bulup yakacağım. Sonun Özgecan gibi olacak" diyen Samir Balakıshıyev adlı erkek, çıkarıldığı mahkemede 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 1 yıl 3 aya indirildi, tutuklu sanık tahliye edildi.

Fotoğraf: Beyza Kural / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada H.K. adlı kadını "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek tehdit eden Samir Balakıshıyev  “silahla tehdit” suçundan bir yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, tahliyesine karar verildi.

Balakıshıyev, "Tiktok" adlı sosyal medya uygulamasında canlı yayın yaparken H.K. hakkında "Onu bulup yakacağım. Özgecan Aslan gibi olacak sonu" dedi. Bu sözleri söylerken elinde kılıç bulunan Azerbaycanlı Balakıshıyev, 5 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıktı.

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasında özür dileyen tutuklu sanık Balakıshıyev, şöyle konuştu: "13 Şubat'ta Tiktok'tan canlı yayın yaparken, 'Esmer' isimli bir kişi konuk oldu. Onunla anlaşmalı kurgu düzenledik. Düzenlediğimiz kurgu sadece bir anlaşmadan ibaret. Tartışma yaparak, insanların ilgisini çekip, izleyici kitlesine sahip olmak istedim. Bu sırada canlı yayına Hacer isimli kadın konuk oldu. İstem dışı, anneme hakaret ettiğini duydum. Annemi trafik kazasında kaybetmiştim. Bunun üzerine kendisine şov ve korkutma amaçlı birtakım sözler söyledim. Kendisine tecavüz edip öldüreceğimi, sonunun Özgecan Aslan gibi olacağını, kafasını kestirip göle atacağımı söyledim. Bu sözleri söylerken elimde sahte bir kılıç vardı." 

'BABAM KIZDI, ÖZÜR DİLEDİM'

Balakıshıyev savunmasına şöyle devam etti: “Babam kızınca Hacer ile canlı yayıp yapıp ondan özür diledim. Hacer bana 'Seni babanın hatrına kabul ediyorum, annenin öldüğünü bilmiyordum' dedi. Benden özür diledi. Ayrıca dediğim gibi ilk yaptığım videonun daha sonra kurgu olduğunu belirtir başka bir video paylaştım. Herkesten özür diliyorum. Beraatımı talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum."

H.K, Balakıshıyev'in canlı yayında Türk-Kürt ayrımcılığı yaptığını söyledi ve "Kadınlara da küfür edince bunun üzerine sinirlenerek yorum yaptım ve sosyal medyadan ayrıldım. Daha sonra çevremdekiler sanığın bana söylediği sözleri ilettiler. Bu sözün her yerde paylaşıldığını söyleyip, ertesi gün polise haber verdiler. Sanığın bana tehditlerini polisler bana haber verdikten sonra izledim. Görüntülerde sanığın elinde kılıç vardı. Daha sonra sanığın babası bana ulaştı. Ben de babasının hatırına şikayetçi olmadım" diye konuştu.

Savcı mütalaasında sanığın sözleriyle "tehdit" suçunu, silahın korkutucu gücü ile işlediğinin anlaşıldığını belirtti ve Balakıshıyev'in 'silahla tehdit' suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaanın ardından H.K. Şikayetçi olmadığını söyledi. Sanık ise son sözünde "Herkesten özür diliyorum" dedi.

Sanık 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme heyeti 'ilk haksız hareketin kimin tarafından gerçekleştirildiği anlaşılamadığı' gerekçesiyle cezayı bir yıl 3 aya indirdi, sanığın tahliyesine karar verdi.

Özgecan Aslan cinayeti

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015'te Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüsle evine giderken Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken isimli erkekler tarafından işkence edilerek öldürüldü. Aslan'ın katledilişi toplumda infial yarattı ve Aslan kadın mücadelesinin simge isimlerinden biri oldu. 

(ANKA)