Somalı madenciler, AK Partili Mustafa Elitaş'la görüştü

Tazminatlarını alamayan madenciler, Mustafa Elitaş'la görüştü. Görüşmeye katılan avukat Ünder, “Kendisi 1 Temmuz'da sorunun kesin olarak çözüleceğini veya çözülmeyeceğini ileteceklerini söyledi” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - Tazminat hakları için mücadele eden Soma Uyar Madencilik işçilerinin 12 Ekim 2020'de başlayan Ankara yürüyüşleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği tazminatların ödenmesi sözü, 15 Ocak'ta yerine getirilmedi.

Haziran ayı başlarında Manisa'nın Soma ilçesinde hakları için yeniden eylem düzenleyen madenciler, 21 Haziran'da tekrar Ankara'ya yürüyeceklerini açıkladı. Kararın ardından madencilerden oluşan bir heyet TBMM'deki siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile görüştü.

Madenciler 4 Temmuz'a erteledikleri yürüyüş kararı öncesinde, bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile ikinci görüşmeyi gerçekleştirdi.

Görüşmede Elitaş’ın sorunun çözümüne dair 1 Temmuz'da kesin olarak bilgi vereceğini söylediği öğrenildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan madencilerin avukatı Mürsel Ünder, “Soma Uyar Madencilik tazminat mağdurları olarak bugün AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile ikinci görüşmemizi yaptık. Kendisi 1 Temmuz'da bu sorunun kesin olarak çözüleceğini veya çözülmeyeceğini ileteceklerini söyledi” diye konuştu.

Siyasi partilerden bu tarihe kadar çözüm için destek istediklerini dile getiren Ünder, “1 Temmuz'a kadar bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerinin gerekli çözüm yolu için girişimlerde bulunmasını, özellikle iktidar partisi AK Parti'nin bu iş için adım atmasını bekliyoruz. Diğer gerekli açıklamaları sendikamızda Soma’da yapacağız” dedi.