Sol Parti'nin giremediği Amasra'ya 'bülbül sesli' hocalar girdi

SOL Parti'nin Amasra'daki eylemi engellenmeye çalışıldı ve Bartın Valiliği kente girişleri yasakladı. Valiliğin kararı İstanbul Din Görevlileri Derneği'ne işlemedi, 'bülbül sesli' hocalar kente girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından SOL Parti, 22 Ekim'de ilçede protesto eylemi yaptı. Partililer Bartın girişinde birçok engelleme girişimiyle karşılaştı. Eylemin ardından Bartın Valiliği aldığı kararla, kente giriş çıkışları 3 günlüğüne yasakladı. Yasağın gerekçesi olarak ‘suç işlenmesini önlemek’ ve ‘kamu düzen ve güvenini korumak’ öne sürüldü.

Yasak konulmasının ardından İstanbul Din Görevlileri Derneği'nin hiçbir engellemeyle karşılamadan Bartın'a gidebildiği ortaya çıktı. Derneğin “bülbül sesli” olarak tanımladığı 85 imam, Bartın merkez ve Amasra’nın yanı sıra Ulus ile Koycağız ilçelerinde ve buralara bağlı 28 ayrı noktada Kuran okudu.

İstanbul Din Görevlileri Derneği’nin yasak kararının sürdüğü 24 Ekim 18.22’de Twitter hesabından yapılan paylaşımda, düzenlenen gezinin fotoğraflarına yer verildi. Paylaşımlarda “Cenab-ı Allah ülkemizi, milletimizi ve âlem-i İslâm'ı semavî ve arızî her türlü kaza, bela ve musibetlerden muhafaza eylesin” denildi.

SOL Parti'ni sosyal medya hesabından duruma tepki gösterildi ve "Amasra'ya girişimiz Valilikçe engellenmeye çalışılmıştı. İstanbul Din Görevlileri Derneği ise polis korumasında ilçeye alındı. Karanlık tarikatlarınız, şeyhleriniz, müritleriniz gerçeklerin üzerini örtemez" denildi. (HABER MERKEZİ)